Į klausimą „Kokių, kur ir kada bus eismo ribojimų/draudimų NATO Viršūnių susitikimo metu? Kokie miesto rajonai bus labiausiai paveikti ribojimų?“ savivaldybė atsako taip:

Išsamesnė informacija apie eismo ribojimus bus paskelbta vėliau, artėjant renginiui.
Tačiau, jau dabar žinoma, kad NATO Viršūnių susitikimo metu bus eismo draudimų ir ribojimų Senamiestyje, Lietuvos parodų ir kongresų centro „LITEXPO“ prieigose, Vilniaus oro uosto teritorijoje, atskirose Naujamiesčio seniūnijų teritorijose.

Kauno oro uoste taip pat leisis ir kils delegacijų lėktuvai, todėl delegacijų atvykimo ir išvykimo metu trumpam galimi transporto ribojimai.

Į klausimą „Ar į eismo draudimus apimančią zoną, esant įvykiui, galės įvažiuoti pagrindinės gelbėjimo tarnybos, tokios kaip GMP ir pan.? Kaip pateks?“ savivaldybė pateikė tokį atsakymą:

Į eismo draudimus apimančią zoną galės įvažiuoti tik transportas su leidimais (policija, VAT (Vadovybės apsaugos tarnyba); taip pat galės patekti GMP ir gaisrinė, tačiau tik turintys leidimus).

Į klausimą „Ar į eismo draudimus/ribojimus apimančias zonas galės įvažiuoti atliekų vežėjai, maisto kurjeriai, pašto siuntų vežėjai ir TAXI?“ atsakoma taip:

Galės ateiti tik pėsčiomis, renginio dienomis transportas nebus leidžiamas, todėl apsirūpinti prekėmis reikės iš anksto. Atliekų vežėjai ištuštins atliekų konteinerius prieš pat zonos uždarymą ir su išduotais leidimais pagal poreikį. TAXI nebus įleidžiama. Pašto siuntų vežėjai, maisto kurjeriai taip pat nebus įleidžiami.

Į klausimą „Ar į eismo draudimus/ribojimus apimančias zonas galės įvažiuoti sunkius ligonius, neįgaliuosius pervežantys automobiliai (galbūt yra būtinųjų sveikatos priežiūros paslaugų, kurių negalima atidėlioti)?“ pateiktas toks atsakymas:

Specialios paskirties transporto judėjimas (greitoji, gaisrinė ir t. t.) bus valdomas koordinuotai su Operacijų vadovo leidimu.

Ribojimai NATO renginio metu.

Į klausimą „Ar liepos 11–12 dienomis miesto tarnybos, tokios kaip GRINDA, „Vilniaus vandenys“, teritorijų prižiūrėtojai galės laisvai patekti į Senamiestį, centrą ir prireikus atlikti avarijų šalinimo darbus?“ savivaldybė atsako taip:

Su leidimais ir Operacijų štabo leidimu. Tarnyboms keliamas atitinkamas pasirengimo lygis operatyviam reagavimui į panašias situacijas. Leidimai išduodami tik avarinėms tarnyboms (pvz.: GMP, PAGD ir kt.).

Į klausimą „Ar bus reikalingi papildomi leidimai miestą tvarkančioms įmonėms norint atlikti darbus renginių perimetre?“ pateiktas toks atsakymas:

Už perimetro nereikės, į vidų – neplanuojama nieko įleisti, visi darbai turi būti atlikti iki uždarymo.

Į klausimą „Ar Senamiestyje bus galima judėti paspirtukais, dviračiais?“ atsakoma taip:

Išsamesnė informacija apie eismo ribojimus bus paskelbta vėliau, artėjant renginiui. Tačiau, jau dabar žinoma, kad NATO Viršūnių susitikimo metu, Senamiestyje bus ribojamas visų rūšių transporto priemonių judėjimas.

Į klausimą „Ar galėsiu patekti į mišias Katedroje ar kitose Senamiesčio bažnyčiose liepos 11–12 dienomis?“ savivaldybė pateikia tokį atsakymą:

Jau dabar žinoma, kad NATO Viršūnių susitikimo metu, Senamiestyje bus ribojamas visų eismo dalyvių judėjimas, todėl reiktų suplanuoti daugiau laiko atvykimui į mišias bei numatyti tai, kad pasiekti Katedrą bus galima tik pėsčiomis.

Į klausimą „Ar galėsiu laisvai pasiekti poliklinikas, odontologijos klinikas ir pan., įsikūrusias Senamiestyje? Kaip iš Senamiesčio automobiliu išvykti, pvz., į kasdienę inkstų dializę?“ atsakoma taip:

Bus sudėtingiau, patariama rinktis kelionę pėsčiomis, nurodytais pėsčiųjų praėjimais, prieš tai pasiskambinti į įstaigą ir pasitikslinti ar tikrai veiks. Dializės atveju, jei numatomas vykimas nuosavu automobiliu į gydymo įstaigą, bus leidžiama važiuoti uždarytoje teritorijoje, pateikus atitinkamus dokumentus, pagrindžiančius procedūros atlikimą. Tais atvejais, kai į gydymo įstaigą veža specialus autobusas, bus reikalingas atskiras leidimas transporto priemonei.


Į klausimą „Ar bus tokių erdvių Senamiestyje ar aplink Lietuvos parodų ir kongresų centrą „LITEXPO“, kur vilniečiai negalės patekti net ir pėsčiomis?“ atsakoma taip:

Išsamesnė informacija apie eismo ribojimus bus paskelbta vėliau, artėjant renginiui.
Tačiau, jau dabar žinoma, kad NATO Viršūnių susitikimo metu bus ribojamas visų eismo dalyvių judėjimas Senamiestyje, Lietuvos parodų ir kongresų centro „LITEXPO“ prieigose, Vilniaus oro uosto teritorijoje, atskirose Naujamiesčio seniūnijų teritorijose.

Į klausimą „Ar galėsiu laisvai nuvesti vaikus į darželius, esančius Senamiestyje?“ pateiktas toks atsakymas:

Tai priklausys nuo vietos, kur įsikūręs darželis – ar jis patenka į padidinto saugumo zoną. Gali būti, kad darželis bus pasiekimas tik pėsčiomis. Išsamesnė informacija apie eismo ribojimus bus paskelbta vėliau, artėjant renginiui.

Į klausimą „Ar galėsiu važiuoti viešuoju transportu, kuris kursuoja pro Lietuvos parodų ir kongresų centrą „LITEXPO“ ir Senamiestį?“ atsakoma taip:

Planuojama, kad NATO Viršūnių susitikimo metu viešojo transporto judėjimas pro Lietuvos parodų ir kongresų centro „LITEXPO“ liepos 11–12 d. bus draudžiamas.

Senamiestyje numatoma uždrausti transporto eismą liepos 10–12 d. Sekite informacijos papildymus.

Į klausimą „Ar NATO Viršūnių susitikimo metu bus laikinai panaikintas kilpinis eismas Senamiestyje?“ pateiktas toks atsakymas:

Taip, planuojama panaikinti, nes tai būtina delegacijų transporto judėjimui.

Į klausimą „Ar eismo ribojimai paveiks tarpmiestinį viešąjį transportą, kursuojantį į/iš autobusų stoties/ geležinkelio stoties?“ atsakyta taip:

Į stotį viešojo transporto eismas vyks, tik gali pasikeisti jo judėjimo maršrutai, pvz., apvažiuojant senamiestį ir tam tikras gatvių atkarpas.

Į klausimą „Kas ir kokia tvarka išdavinės tuos specialius leidimus įvažiuoti į Senamiestį/ Lietuvos parodų ir kongresų centro „LITEXPO“ spec. tarnybų transportui? Ar tai bus elektroninė sistema? Ar reikės leidimų privažiavimui prie oro uostų?“ pateiktas toks atsakymas:

Leidimus gamins ir išdavinės LR VAT (Vadovybės apsaugos tarnyba), bet tik išimtiniams atvejams, kai tai būtina renginiui.

Privažiavimui prie oro uosto leidimų niekam nereikės, ten jie gaminami nebus. Bent jau šiai dienai tokios priemonės neplanuojamos.

Jei vienu keliu privažiavimas ir bus apribotas laikinai, visada bus alternatyva privažiuoti tiek viešam transportui, tiek oro uosto darbuotojams, tiek ir keleiviams.

Į klausimą „Kokie eismo/judėjimo/susirinkimų ribojimai galios Vilniaus Senamiestyje?“ atsakoma taip:

Eismo ribojimų bus nemažai, kai kurios gatvės ar rajonai gali būti uždaromi ir pilnai, kai kurios gatvės – periodiškai, tačiau apie galutinai patvirtintus ribojimus bus skelbiama iš anksto.


Į klausimą „Turiu automobilio stovėjimo leidimą mokamoje zonoje Senamiestyje / miesto centre. Ar už NATO Viršūnių susitikimo dienas man bus pratęstas leidimas arba kaip nors kompensuota?“ pateiktas toks atsakymas:

Turint automobilio stovėjimo leidimą, tiek gyventojams, tiek įmonėms automobilius bus leidžiama statyti kitose Vilniaus miesto teritorijose bei rinkliavos zonose, kur nebus įvesti eismo ribojimai.

Į klausimą „Ar galima planuoti renginius Vilniuje liepos mėnesio viduryje?“ atsakoma taip:

Liepos 10–13 dienomis planuojama riboti akcijas, piketus ir kitus renginius, bent jau tose vietose kur bus saugoma.

Į klausimą „Ar galima liepos viduryje Senamiestyje įsikūrusiose mokyklose, aikštėse, bažnyčiose planuotis mokyklų baigimo renginius – atestatų/ universitetų diplomų teikimai, išleistuvių pobūviai?“ savivaldybė pateikia tokį atsakymą:

Rekomenduojame atestatų/universitetų diplomų teikimo, išleistuvių pobūvius organizuoti po NATO Viršūnių susitikimo.

Į klausimą „Ar galiu planuoti vestuves Rotušėje arba viešose Senamiesčio erdvėse lauke liepos 11–12 dienomis?“ atsakoma taip:

Tomis dienomis nerekomenduojama, nes bus ribojamas judėjimas, o jeigu nėra galimybių perkelti – planuotis su atsarga ir be transporto priemonių įvažiavimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją