„Aš negaliu būti atpirkėjas už visus. Tiesiog esu sakęs, kad aš esu atviras žmogus, suprantu problemą, ir kai ištinka problema, yra du pasirinkimo būdai: kišti galvą į smėlį, slėptis, bėgti nuo problemų arba jas spręsti. Aš pasirinkau kelią spręsti, imtis lyderystės ir, aišku, prisiimti atsakomybę, – žurnalistams trečiadienį komentavo M. Sinkevičius.

– Suvažiavimo delegatai iš visos Lietuvos manimi patikėjo, išreiškė pasitikėjimą, suteikė mandatą ir dabar belieka tik imtis veiksmų – ir kasdieninių, ir rutininių ir, aišku, tų, kurie dabar turbūt didžiausią atgarsį visuomenėje kelia.“

Paklaustas, ką reiškia jo noras prisiimti atsakomybę, M. Sinkevičius teigė, jog praeities pakeisti neina, bet, anot politiko, galima kurti kitokią ateitį.

„Ir jeigu mes pripažįstame problemą, o, turbūt, pripažįstame visi, ji pasimatė, pasimatys, turbūt, ir ateity, bet atsakomybė yra ne tik matyti problemą, ir praeities pakeisti mes tiesiog negalim, bet atsakomybė yra pakeisti ateitį, kad situacijos nesikartotų, kad apmokėjimo sistema būtų skaidri, prieinama, žinoma visuomenei, kad [būtų] suprantama ir aiški, ir kad nekiltų po metų, ketverių, dešimt metų analogiškos situacijos“, – dėstė perrinktas asociacijos prezidentas.

Trečiadienį vykusiuose LSA prezidento rinkimuose M. Sinkevičius dalyvavo be konkurencijos. Už jo kandidatūrą balsavo 144 suvažiavimo nariai, vienas balsavo prieš, susilaikė 11.

„Kolegos įvertino mano darbą, ketverių metų darbą, ne situacijas, kurios čia dabar vyksta, bet tai, kas padaryta, ir tie darbai gal nublanksta visko fone, bet jie yra padaryti, jie matomi, kai kas juos įvardina kaip esminius savivaldoje įvykusius lūžius, ir išreiškė pasitikėjimą“, – dėstė M. Sinkevičius.

Pasak jo, norisi, kad Seimas per šią pavasario sesiją patvirtintų naują savivaldybių tarybų narių veiklos apmokėjimo tvarką – jiems planuojama mokėti darbo užmokestį, susietą su mero atlyginimu, išmokų kanceliarinėms išlaidoms žadama atsisakyti.

Mitrofanovas išreiškė užuojautą

LSA viceprezidentu perrinktas kitas socialdemokratas, Akmenės rajono meras Vitalijus Mitrofanovas svarstė, kad dabar eiti LSA prezidento pareigas bus pakankamai sunku.

„Dabar visą tą smūgį ir nuolatinius atsimušinėjimus reikia atlaikyti.

Vitalijus Mitrofanovas

Iš kitos pusės, gal ir gerai, kad prie buvusios vadovybės kažkas vyko ne taip, dabar yra galimybė patiems ir išsitaisyti, nes tikrai sunkus laikas būti šitose pareigose“, – žurnalistams komentavo jis.

„Aš Mindaugui labiau reiškiu užuojautą nei sveikinimus tapus prezidentu“, – pridūrė V. Mitrofanovas.

Svarbu, pasak jo, kad dabar savivalda atgautų žmonių pasitikėjimą.

Praėjusią savaitę Jonavos rajono meras M. Sinkevičius surengė spaudos konferenciją, kurios metu neigė piktnaudžiavęs gautomis lėšomis kanceliarinėms išlaidoms kompensuoti.

Tiesa, politikas pažadėjo savivaldybei į biudžetą grąžinti 4 tūkst. eurų, nes kurį laiką jo telefonu naudojosi sutuoktinė.

Jonavos rajono savivaldybėje dėl galimo tarybos narių piktnaudžiavimo išmokomis pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Klausimai keliami ir dėl kitų Jonavos rajono savivaldybės tarybos narių galimo piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)