„Komitetų merai asociaciją jau yra beveik įsteigę. Teikia pas notarą steigimo dokumentus, jau besibaigiančios yra procedūros. Asociacija greitu metu bus oficialiai patvirtinta, – pasakojo T. Bartkus. – Įvyko steigiamasis susitikimas, pasirašyti visi dokumentai, tik formalumai liko.“

Asociacija, pasak mero, vadinsis Politinių komitetų asociacija, jai vadovaus Kauno vicemeras A. Palionis.

„Ši asociacija teikė savo kandidatūrą ir į Lietuvos savivaldybių asociacijos viceprezidentus. Mes raštu kreipėmės, teikėme Mantą Varašką“, – pridūrė T. Bartkus.

Tarp asociacijos steigėjų, pasak jo, yra komitetų merai, kai kur – kiti komitetų įgalioti asmenys.

„Šitame etape yra devyni komitetai pasirašę steigimą. Utenos komitetas, kadangi pagal jų įstatus lyg suvažiavimas turėtų apsispręsti prie prisijungimo, jie birželio mėnesį turės suvažiavimą ir ateityje planuoja prisijungti.

Ateityje yra planų, kad gal ir visi politiniai komitetai, kurie gavo tarybos narių mandatus savivaldybėse, galėtų irgi jungtis į šią asociaciją“, – dėstė T. Bartkus.

Paklaustas, kokie artimiausi asociacijos tikslai, meras neišsiplėtė.

„Pirminiai tikslai ir buvo apsijungti, pažiūrėti, kaip mums sekasi bendrauti ir bendradarbiauti. O ateityje, kaip ir kas toliau gali klostytis, sėsim ir kalbėsimės“, – atsakė jis.

Delfi kalbintas A. Palionis patvirtino, jog yra išrinktas asociacijos valdybos pirmininku.

„Steigimo dokumentai steigėjų yra pasirašyti, dabar vyksta formalioji procedūra, kuri turi įvykti. Yra valdyba, valdybos pirmininku išrinko mane, [bet] vis vien tarsimės visi steigėjai, kurių atstovai yra po vieną asmenį valdyboje. Nebus kažkokių vienasmenių sprendimų, sprendimai bus kolegialūs, kartu priimti“, – sakė jis.

Politinių komitetų asociacija, A. Palionio teigimu, steigiama tam, kad komitetų balsas būtų stipresnis, svaresnis.

„Komitetai mato, kad tiek Savivaldybių asociacijoje, tiek kituose formatuose kalbantis apie aktualijas, liečiančias savivaldą ir ne tik, kai nėra asocijuoto komitetų balso, jis yra išsklaidomas ir skystas, ir lieka negirdimas <...>. Daug kur steigiasi asocijuotosios struktūros vien tam, kad turėtų stipresnę nuomonę, svaresnę nuomonę klausimais, kurie aktualūs komitetams, kurie veikia savivaldoje. Tie klausimai daugiausia ir yra susiję su savivaldos politikos formavimu Lietuvoje“, – komentavo vicemeras.

Anksčiau Delfi kalbintas Kazlų Rūdos meras, komiteto „Jaunoji Kazlų Rūda“ atstovas Mantas Varaška pasakojo, jog komitetus vienijanti asociacija steigiama tam, kad komitetams būtų geriau atstovaujama Lietuvos savivaldybių asociacijoje.

Savivaldos rinkimuose su politiniais komitetais išrinkti 11 merų.

Be Kazlų Rūdos mero M. Varaškos ir Šilalės rajono meru išrinkto T. Bartkaus mero postą iškovojo politinio komiteto „Už Druskininkus“ lyderis Ričardas Malinauskas, komiteto „Siekime kartu“ vadovas Nerijus Šidlauskas, komiteto „Vieningas Kaunas“ lyderis Visvaldas Matijošaitis, politinio komiteto „Ištikimi Klaipėdai“ lyderis Arvydas Vaitkus, komiteto „Kretingos kraštas“ atstovas Antanas Kalnius, komiteto „Atsinaujinančiam Panevėžiui“ atstovas Rytis Mykolas Račkauskas.

Šiaulių meru tapo komiteto Nepartinis sąrašas „Dirbame miestui“ lyderis Artūras Visockas, komiteto „Kartu už Utenos kraštą“ lyderis Marijus Kaukėnas, Varėnos rajono – komiteto „Drauge su Jumis“ lyderis Algis Kašėta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)