„Kas tvoru nesusirinko? Ji laksto tame garde ir trankosi į sienas“, – į feisbuko grupę įkėlusi besiblaškančio gyvūno vaizdo įrašą rašė Naujamiesčio gyventoja.

Ji sutiko su Delfi pasidalinti savo užfiksuotais vaizdais.

Kitus gyventojus taip pat papiktino iki šiol nenurinktos tvoros, gyvūnui buvo iškviestos pagalbos tarnybos.

Gyvūnas išlaisvintas, veterinarų neprireikė

Kiek vėliau feisbuko Naujamiesčio grupėje buvo pranešta, kad stirniukė apie 8 val. ryto buvo išlaisvinta.

Gyvūnų globėjų asociacijos „Nuaro fondas“ atstovai patvirtino sulaukę prašymo padėti gyvūnui. Atvykę specialistai išlaisvino gyvūną, kuriam veterinarų neprireikė.

„Pavyko stirnaitę išvaduoti, ji keliavo savo keliais. Blogai, kai renginių organizatoriai užtveria ir nepalieka praėjimo takų. Gyvūnai turi savo migracijos kelią, kuriuo eina pirmyn-atgal, kol miestas miega, jie eina savo keliu, o kai randa kliūtį, bando ją apeiti. Kažkas galbūt išgąsdino, prasidėjo rytiniai gyventojų pabėgiojimai su šunimis, galbūt bėgo ir įstrigo“, – Delfi komentavo „Nuaro atstovai“.

Savivaldybė paaiškino situaciją: įpareigojo pakeisti tvorų išdėstymą

Situaciją pakomentavo Vilniaus miesto savivaldybė, kuri paaiškino, kad tvoros buvo paliktos iki kito parke vyksiančio koncerto.

„Kadangi birželio 9 d. Vingio parke vyks Andriaus Mamontovo koncertas, jo ir „Rammstein“ koncerto organizatoriai tarpusavyje sutarė ir su Vilniaus savivaldybe suderino, kad iš privačių tiekėjų nuomotos tvoros laikotarpiu tarp koncertų gali likti parke, tačiau savivaldybė įpareigojo koncertų organizatorius užtikrinti, kad tvoros netrukdys laisvalaikį Vingio parke leidžiantiems gyventojams“, – rašoma savivaldybės Delfi duotame komentare.

Vis dėlto, po incidento, savivaldybė įpareigojo organizatorius pakeisti tvorų išdėstymą, kad būtų užtikrinamas judėjimas gyvūnams.

„Apgailestaujame dėl nutikusio įvykio. Nedelsdami susisiekėme su organizatoriais, kad šie pakeistų laikiną tvorų išdėstymą, sudarant maksimalias galimybes netrukdomai judėti ir laukiniams gyvūnams“, – pridūrė sostinės savivaldybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)