„Dabar tiesiog norėčiau pamatyti tą patį įstatymą, koks jis atėjo iki mano stalo. Apsispręsiu tikrai labai greitai, nes ir laikas spaudžia, ir, manau, kad viskas bus gerai“, – antradienį žurnalistams Pabradėje sakė šalies vadovas.

G. Nausėda užsiminė, kad iš pradžių jis buvo ganėtinai kritiškas valdančiųjų ruoštai Valstybės tarnybos reformai. Visgi, akcentavo jis, ilgainiui į nemažą dalį Prezidentūros teiktų pastabų buvo atsižvelgta.

„Mes iš tikrųjų labai atidžiai dalyvavome šio įstatymo ir šios reformos rengime. Teikėme savo pastabas, iš pradžių jos buvo tikrai smarkiai kritiškos. Tačiau reikia pripažinti, kad į nemažą dalį mūsų pasiūlymų buvo atsižvelgta, buvo ieškota kompromisų“, – pridūrė G. Nausėda.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę Seimas pritarė valstybės tarnybos reformai, kuria numatoma nauja valstybės tarnautojų atlyginimo kėlimo tvarka bei inicijuojami kiti svarbūs pokyčiai.

Visgi valdančiųjų iniciatyva priimta reforma susilaukia kritikos. Oponentai pastabų turi dėl to, kad teisėjų atlyginimų kėlimas yra numatytas nuo liepos 1 d., o dėl prokurorų atlyginimų kėlimo Vyriausybei ir prokuratūrai sutarti nepavyko. Nuo šiuo metų liepos 1 d. atlyginimai turėtų didėti teisėjams, merams ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) bei žvalgybos struktūrų vadovams.

Generalinė prokurorė tvirtino, kad krūviai prokurorams auga, mat naujų darbuotojų dėl nekonkurencingų atlyginimų prisivilioti į savo gretas yra itin sunku. Anot N. Grunskienės, sistemoje šiuo metu nėra nė vieno prokuroro iki 30 metų, o prokurorai, kurių amžius – 30–40 metų, tesudaro 12 proc. prokurorų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją