Kubilius: tai yra visų, ir opozicijos, krizė

Pirmadienį LRT televizijos laidoje „Dienos tema“ A. Kubilius teigė, kad tai – visos politinės sistemos krizė, kuri liečia ir opoziciją.

„Aš turiu klausimą ponui Skverneliui – ar tikrai opozicija yra už skaidrumą? Štai jau praėjo kelios savaitės, yra žinoma, kad ne tik savivaldybių tarybų nariai dabartiniai gauna tokias išmokas, kurių negalima pripažinti sąžiningomis, bet yra bent 51 Seimo narys, kuris yra buvęs tarybų nariais, kur yra gavę išmokas ir kur reikėtų atsakyti į klausimą, ar jie yra gavę tas išmokas sąžiningas, ar ne“. ž kalbėjo politikas.

Jis teigė negirdintis idėjų iš opozicijos, ką jie planuoja daryti su savo parlamentarais, kurie anksčiau dirbo savivaldybių tarybose.

„Čia aš matau didelę politinės sistemos krizę. Galėčiau pasakyti, kad tai yra opozicijos krizė, nes opozicija nieko nenori pasakyti apie tai, kaip šią problemą dabar reikia spręsti. Čia konservatoriai galbūt emocingai, galbūt radikaliai pasiūlė, kad problema yra didžiulė, reikia eiti į neeilinius Seimo rinkimus, bet negalima neeilinių Seimo rinkimų atsieti nuo šios problemos“, – tęsė A. Kubilius.

Jis pateikė pavyzdį, kad kai kurie demokratų frakcijoje dirbantys Seimo nariai yra buvę ir savivaldybių tarybų nariais.

„Štai Mažeikių tarybos narė, ten buvusi 13 metų. Ar bent buvo paklausta, kokias išmokas jie buvo gavę? Ar buvo pasiūlyta kurti Seime kokią nors komisiją, kuri duotų atsakymą dėl visų tų 50 (Seimo narių). (...) Aš matau čia problemą, kad opozicija bando bėgti nuo klausimų, į kuriuos tikrai reikia atsakyti“, – kalbėjo A. Kubilius.

Demokratai piktinasi ir teigia, kad tai – bandymai apšmeižti

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ frakcijos narė Laima Nagienė viešai kategoriškai antradienį paneigė, kaip rašoma partijos pranešime, „bandymus apšmeižti bei įtraukti į neskaidrų savivaldos lėšų naudojimą opozicijos atstovus.“

„Kadangi ponas Kubilius vakarykšteje LRT laidoje „Dienos tema“, paminėjo mane, kaip Seimo narės, anksčiau dirbusios savivaldoje, pavyzdį, taip bandydamas pateisinti valdančiųjų keliamą krizę šalyje, jaučiu pareigą atsakyti į melagingas jo insinuacijas.

Panašu, kad šiandien konservatoriai nebemoka nemeluoti. Per 12 metų savivaldoje man jokios išlaidos, susijusios su tarybos nario veikla, nebuvo kompensuotos ir išmokų nesu gavusi. Skirtingai nuo konservatorių atstovės Mažeikiuose, neteikiau jokių įtarimą keliančių kuro čekių, nei ranka rašytų interneto paslaugų kvitų iš Kipro ar Turkijos.

Priešingai – esu pasirengusi pateikti Mažeikių rajono savivaldybės patvirtinimą, įrodantį, kad ponas Kubilius tiesiog eilinį kartą melavo. Reikia pripažinti, kad Kubiliaus bandymai šią Vyriausybės krizę vadinti „opozicijos krize“ tampa realia sveiko proto krize“, – sako Seimo narė Laima Nagienė.

Išplatinę šią poziciją, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ paragino konservatorių atstovus „stabdyti melo ir šmeižto kampaniją, kuria siekiama pridengti valdančiųjų skaidrumo problemas ir permetinėjant atsakomybę visiems šalies politikams.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)