„Pradėkime nuo to, kad aš tikrai jaučiuosi tvirtai, aš jaučiuosi nepadaręs kažkokių neteisėtų dalykų“, – Eltai komentavo kultūros ministras.

„Būtų didžiulė nepagarba valstybei dabar sugalvoti, kad dėl to, jog kažkas kažką pasakė, turėčiau kažkaip sustoti. Tai tikrai ne“, – paklaustas, ar jo darbams turės įtakos G. Nausėdos vertinimas, atsakė S. Kairys.

Politikas pabrėžė, kad per visą ministro kadencijos laikotarpį jam ir jo komandai pavyko parodyti, kokia gali būti kultūros politika ir kaip aukštai gali būti iškelta profesionalumo kartelė. S. Kairys pažymėjo, kad jam nėra tekę girdėti jokių priekaištų apie jo, kaip ministro, darbą.

„Aš manau, kad per tą laiką man ir mano komandai tikrai pavyko įrodyti ir parodyti, kokia gali būti kultūros politika, kokie dalykai yra pajudinti ir jau Seimas yra pritaręs, kurių nedrįso nei priimti, nei svarstyti turbūt ne viena kadencija atgal“, – sakė liberalas.
„Manau tai irgi rodo, kad mūsų profesionalumo kartelė yra iškelta labai aukštai. Tuo labiau, kad dėl darbo kaip ministro jokių priekaištų girdėti nėra tekę“, – akcentavo S. Kairys.

Kultūros ministras pridūrė, kad kalbėti apie naujos Vyriausybės sudarymą dar yra per anksti.

„Prezidento pasisakymo kažkaip naujai ar kažkaip kitaip nevertinu. Ir tuo labiau manau, kad diskutuoti ir kalbėti apie daugelį dalykų dar yra labai ankstyva“, – reziumavo S. Kairys.

ELTA primena, kad pirmadienį prezidentas Gitanas Nausėda pažymėjo, jog, formuojant naują Vyriausybę, dabartinių ministrų, įsivėlusių į vadinamąjį čekių skandalą – Simono Kairio ir Gintarės Skaistės – kandidatūros neturėtų būti teikiamos.

Prezidentas patikino, kad būsimam Ministrų kabineto lyderiui teikiant šių politikų kandidatūras, jos nebus tvirtinamos.

Kilus skandalui dėl galimo savivaldos politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis prakalbo apie visos politinės sistemos perkrovą. Pasak jo, pastaroji problema liečia ne tik savo išlaidų negalinčius pagrįsti ministrus, bet visas politines partijas. Todėl TS-LKD prezidiumas pasiūlė Seimui surengti naujus rinkimus – priešingu atveju, Vyriausybė atsistatydintų.

Praėjusią savaitę registruotame nutarimo projekte konservatoriai siūlo Seimui surengti naujus rinkimus rugsėjo 10 d.

Premjerė Ingrida Šimonytė ne kartą patikino, kad, Seimui pritrūkus politinės valios ir nesušaukus naujų rinkimų, ji atsistatydins.

Tokia iniciatyva sutinkama nevienareikšmiškai – valdantieji liberalai sako, kad Seimas turėtų apsispręsti dėl siūlymo tik po NATO viršūnių susitikimo. Tuo metu Laisvės partija nurodo esanti atvira iniciatyvai, nors pirmalaikiai rinkimai, jų nuomone, yra kraštutinė priemonė.

Skandalo įkarštyje švietimo, mokslo ir sporto ministrė J. Šiugždinienė pripažino negalinti dokumentais pagrįsti savo išlaidų, dirbant Kauno miesto savivaldybėje. Nors tvirtino skaidriai naudojusi išmokas, o už jas atsiskaičiusi pagal savivaldybėje galiojusį reglamentą, oponentams keliant spaudimą politikė nutarė trauktis iš posto.

Laikinosios sostinės taryboje dirbę Gintarė Skaistė bei S. Kairys taip pat nurodė, kad neturi kaip pagrįsti savo išlaidų. Visgi, finansų ministrė pranešė, kad susiklosčius tokiai situacijai ji Kauno savivaldybei pervedė dalį išnaudotų lėšų – beveik 14 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją