Ukraina vėl sulaukė intensyvaus apšaudymo raketomis ir dronais. Daugiausia atakuota Odesa, Vakarų Ukraina ir Kyjivas. Ukrainiečiai numušė 48 raketas ir 29 dronus. Sekmadienį numušti 52 dronai iš 54.

Tuo metu pasirodė informacija, kad rusų dezertyrų skaičius pastaruoju laiku gerokai išaugo. Pagrindinės tokios „migracijos“ vietos – Lysyčanskas, Bachmutas ir Vuhledaras. Sakoma, kad žiurkės pirmos pajaučia, kad laivui gresia nuskęsti.

Luhansko kryptis

Svatovė. Rusai toliau spaudžia pietinėje Masjutivkos dalyje, ukrainiečiai apsigynė.

Kremina. Fiksuojamas intensyvesnis Ukrainos pajėgų artileristų darbas pietiniame flange atakuojant okupantų pozicijas kontaktinėje linijoje ir jos gilumoje. Neatmestina, kad jie reaguoja į šiame ruože ir Bilohorivkoje suaktyvėjusias rusų lokalias atakas.

Lysyčanskas. Remiamas aviacijos agresorius atakavo Bilohorivką iš šiaurės rytų, jam pavyko pasistūmėti apie 200 metrų. Iš esmės situacijos tai nekeičia, kadangi dėl aktyvių veiksmų kontaktinė linija ir taip nežymiai banguoja. Ukrainos vienetai toliau sėkmingai ginasi.

Donecko kryptis

Ukrainiečiai, tikėtina, iš HIMARS apšaudė agresoriaus karinius objektus Kadijivkoje. Šis komunikacinis mazgas ne pirmą kartą tampa gynėjų taikiniu.

Bachmutas. Šiaurinis flangas. Tikėtina, kad rusų pajėgos ėmė aiškiai suprasti, kuo gresia ukrainiečių lėtas, bet užtikrintas judėjimas flanguose. Dėl šių priežasčių jie ėmė pulti prie Orihovo Vasylivkos, tačiau be rezultatų.

Bachmuto miesto vakarinėse prieigose dominuoja pozicinės kautynės.

Pietinis flangas. Čia okupantams dar neramiau, kadangi Ukrainos vienetų judesys šiame ruože tampa vis aktyvesnis ir rezultatyvesnis. Jie dar pastūmė agresoriaus pozicijas, ima spausti spuogo prie Časiv Jaro šiaurinį flangą ir ruošiasi jį apskritai nukrapštyti.

Kartu tęsiasi ukrainiečių lokalios atakos link Klišijivkos. Matydamas blogėjančią padėtį, agresorius suintensyvino aviacijos smūgius ne tik tikėtinose Ukrainos pajėgų rezervo formavimo (susitelkimo) vietose Predtečnėje ir Bila Horoje, bet ir rusų kontroliuojamos Kurdiumivkos apylinkėse.

Karas Ukrainoje

Čia taip pat gali būti viena iš tikėtinų ukrainiečių puolimo ašių. Ukrainos gynėjai vykdo žvalgybą mūšiu bei telkia pajėgas.

Avdijivka–Marijinka. Šiauriniame Avdijivkos flange vyksta pozicinės kautynės, pakitimų nėra.

Pervomaiskės ruože rusų puolimas baigėsi nesėkme. Agresoriui vis nepavyksta pasinaudoti Karlivkos užtvankos sugriovimu.

Marijinkos ruože tęsiasi sunkios kautynės. Agresorius puolimui paremti naudoja aviaciją, tačiau ir toliau gynėjai išlaiko pozicijas.

Vuhledaras. Sektoriuje taip pat aktyvi rusų aviacija, tačiau ant žemės abiejų pusių vienetai statiški, užėmę pozicinę gynybą.

Zaporižios kryptis

Velyka Novosylka. Čia agresorius pabandė pasigerinti savo taktinę padėtį, tačiau gavo snukin ir grįžo, iš kur atėjęs. O Ukrainos pajėgos toliau poliruoja agresoriaus logistinę sistemą.

Pasirodė informacija, kad gegužės 25 d. smūgio Berdianske metu galėjo būti sunaikintas agresoriaus 19-osios motošaulių divizijos štabas.

Ir tai buvo tik pradžia. Ukrainiečiai visą savaitgalį raketomis atakavo Azovo jūros pakrantėje esančius rusų objektus.

Darbą tęsė ir pirmadienio naktį – apšaudyti kariniai taikiniai prie Berdiansko ir Mariupolio.

Maža to, pirmadienį Ukrainos pajėgos ėmė plėsti smūgių geografiją. Apšaudytas objektas Mychailivkos gyvenvietėje. Per ją eina geležinkelio linija iš Melitopollio, tad, tikėtina, ši gyvenvietė yra vienas iš esminių agresoriaus taškų Vasilivkos–Tokmako aprūpinimo linijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją