„Žinau, kad nuo pat pradžios S. Kairys buvo pasirengęs atsistatydinti, jei būtų toks Vyriausybės vadovės, ar partijos spaudimas jam. Tačiau tuo pat metu man, kaip partijos pirmininkei, kaip žmogui, kuris su juo ne kartą yra kalbėjęs ta tema, nėra abejonių dėl jo sąžiningumo“, – sekmadienį „Lietuvos ryto“ televizijoje sakė ji.

S. Kairys, kitaip nei finansų ministrė Gintarė Skaistė, kol kas nėra grąžinęs bent dalies gautų lėšų į savivaldybės biudžetą. Liberalų sąjūdžio pirmininkė svarstė, kad lėšų grąžinimas tuo pat galėtų būti ir pripažinimas, kad kažkas buvo padaryta ne taip.

„G. Skaistė neuždarė abejonių tiems, kurie nori ja abejoti. Manau, kad šioje situacijoje klaidinga manyti, kad yra bet koks idealus sprendimas, kuris uždaro visas abejones. Ar tai Jurgitos Šiugždinienės atsistatydinimas – ji sulaukė priekaištų, kad kodėl atsistatydino taip vėlai.

G. Skaistės pinigų grąžinimas iškart kelia klausimą – ar tai reiškia, kad ji prisipažįsta, jog kažkas buvo neskaidriai naudojama. Nors ji pasakė, kad tai nereiškia, kad buvo neskaidru. Tiesiog ji nutarė tokiu būdu sumą grąžinti.

Kiekvienas veiksmas šioje, išties labai bjaurioje situacijoje, palieka abejonių šešėlį tiems, kas nori tuo abejoti“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Galimo savivaldos politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis skandalo įkarštyje švietimo, mokslo ir sporto ministrė J. Šiugždinienė pripažino negalinti dokumentais pagrįsti savo išlaidų, dirbant Kauno miesto savivaldybėje. Nors tvirtino skaidriai naudojusi išmokas, o už jas atsiskaičiusi pagal savivaldybėje galiojusį reglamentą, oponentams keliant spaudimą politikė nutarė trauktis iš posto.

Kauno miesto taryboje dirbę G. Skaistė bei S. Kairys taip pat nurodė, kad neturi kaip pagrįsti savo išlaidų. Visgi, finansų ministrė pranešė, kad susiklosčius tokiai situacijai ji Kauno savivaldybei pervedė dalį išnaudotų lėšų – beveik 14 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)