Pareiškime dar pabrėžiama, kad kilus įtarimams dėl LSDP atstovų galimo nusikalstamo lėšų pasisavinimo, rekomenduoja LSDP skyriams kreiptis į atitinkamas teisėsaugos institucijas, kad būtų pradėti reikalingi teisiniai tyrimai ir tokiais atvejais siūlo LSDP nariams sustabdyti narystę partijoje.

Be kita ko, dokumente Lietuvos žmonių atsiprašoma už savivaldoje susiklosčiusią neskaidraus lėšų panaudojimo praktiką.

Teigiama, kad pilietinė akcija „Skaidrinam“ atskleidė daug faktų, kada išlaidų darbui su rinkėjais kompensavimo dydžiai nebuvo tinkamai apskaitomi, o išlaidų darbui su rinkėjais kompensavimo pagrindimui neretai galimai buvo naudojami ir fiktyvūs tai pagrindžiantys įrodymai (degalų ir kitų prekių pirkimo čekiai ar kiti dokumentai).

„Visiškai suprantama, jog tokia atskleista informacija sukėlė didelę nepasitenkinimo bangą visuomenėje bei sukrėtė ir Lietuvos politinę sistemą“, – sakoma dokumente.

LSDP primena, kad tyrimai taip pat parodė, kad yra dideli mokėjimų skirtumai tarp savivaldybių. Taip pat tai, kad savivaldos audito bei kontrolės mechanizmai veikia silpnai, savo funkcijų gerai neatlieka savivaldybių kontrolieriai bei Vyriausybės atstovai savivaldybėse.

„Nepaisant Konstitucijoje nustatytų valdžios ribojimo principų, neleidžiančių pažeisti savivaldos savarankiškumo, ilgą laiką savo kompetencijų ribose nebuvo skiriama deramo šioms savivaldos problemoms dėmesio nei pastarųjų kadencijų Seimuose, nei Vyriausybėse. O ir Lietuvos savivaldybių asociacijoje tos problemos nebuvo aptarinėjamos“, – rašoma pareiškime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)