„Rusijos balsas neturi būti svarbus sprendžiant dėl Ukrainos narystės ateities. Būtų labai apmaudu, jeigu NATO viršūnių susitikimo Vilniuje rezultatai galėtų būti interpretuojami kaip Rusijos laimėjimas“, – Taline po susitikimo su Baltijos šalių bei Vokietijos vyriausybių vadovais sakė Lietuvos premjerė.

Pasak I. Šimonytės, Aljanso viršūnių susitikime bus svarbu sutarti dėl NATO ir Ukrainos santykių pažangos. Anot premjerės, tai atitinka ir paties aljanso interesus, siekiant ilgalaikės taikos Europoje.

Vyriausybės išplatintame pranešime teigiama, kad susitikimo metu premjerė pažymėjo, jog labai svarbu toliau tęsti paramą daugiau nei metus nuo Rusijos agresijos besiginančiai Ukrainai.

„Mūsų teikiama parama Ukrainai, įskaitant būtinąją karinę ginkluotę, turi neatsilikti nuo neslopstančios ukrainiečių valios ir rodomų gebėjimų priešintis Rusijos karinei agresijai. Parama, kuri kasdien gelbsti gyvybes, reikalinga ir tam, kad būtų pasiekta tvari taika Europoje. Ji bus pasiekta tuomet, kai Ukraina laimės šį karą, kuriame ginamos demokratinės vertybės ir taisyklėmis grįsta pasaulio tvarka“, – sakė Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė.

Premjerė I. Šimonytė penktadienį Taline susitiko su Vokietijos Kancleriu Olafu Scholzu ir Estijos bei Latvijos Vyriausybių vadovais Kaja Kallas ir Krišjaniu Kariniu.

Susitikime aptarti saugumo ir bendradarbiavimo gynybos srityje klausimai, parama Ukrainai ir Rusijos tarptautinės atsakomybės siekio įgyvendinimas, pasirengimas NATO viršūnių susitikimui Vilniuje, bendradarbiavimas energetikos srityje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)