„Turbūt šitoje situacijoje galėčiau pasakyti du dalykus. Pirma, mano vertinimu, tai yra individualus sprendimas. Finansai yra individualus sprendimas. Antras dalykas, aš galiu pasakyti, kad aš būčiau grąžinęs, jei aš būčiau negalėjęs atsakyti (už išlaidas – ELTA)“, – Delfi TV laidoje „Redaktoriaus virtuvė“ sakė G. Landsbergis.

Ar toks politikės sprendimas būtų padėjęs išvengti šalyje kilusios politinės krizės, G. Landsbergis pripažįsta nežinąs. Tačiau, konservatorių lyderis dar kartą pakartoja, kad J. Šiugždinienės viešas „giljotinavimas“ buvo neteisingas.

„Galbūt, negaliu pasakyti. Taip atsitiko, dabar yra tokia situacija, bet tai nekeičia principo – už slogą negiljotinuojama. Ir dabar, jeigu buvo nuspręsta, kad giljotina yra privalomas gydymo metodas tokiai ligai, tai tuomet turite visi atsakyti tuos pačius klausimus ir pritaikyti, kokia medicina ir kokie vaistai turi būti taikomi kitiems. Ir tų klausimų yra visose srityse“, – pabrėžė jis.

Kilus skandalui dėl galimo savivaldos politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis prakalbo apie visos politinės sistemos perkrovą. Pasak jo, pastaroji problema liečia ne tik savo išlaidų negalinčius pagrįsti ministrus, bet visas politines partijas. Todėl TS–LKD prezidiumas pasiūlė Seimui surengti naujus rinkimus – priešingu atveju, Vyriausybė atsistatydintų.

Pirmosios abejonės dėl tuometinės ministrės skaidrumo kilo po to, kai paaiškėjo, kad J. Šiugždinienė, dirbdama Kauno savivaldybėje, galimai piktnaudžiavo tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis ir įsisavino beveik 14 tūkst. eurų. Nors J. Šiugždinienė tvirtino skaidriai naudojusi išmokas, o už jas atsiskaičiusi pagal savivaldybėje galiojusį reglamentą, oponentams keliant spaudimą politikė nutarė trauktis iš posto.

Laikinosios sostinės taryboje dirbusi G. Skaistė bei S. Kairys taip pat nurodė, kad neturi kaip pagrįsti, kur naudojo tarybos nario veiklai skirtas lėšas. Finansų ministrė nurodė, kad susiklosčius tokiai situacijai ji Kauno savivaldybei pervedė beveik 14 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)