„Reaguoju į tokią viešai pasirodžiusią informaciją labai rimtai. Jau kreipiausi į Jonavos skyriaus narius, prašydamas pateikti visapusišką informaciją apie tai, kaip buvo naudojamos tarybos nariams mokėtos išmokos“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė R. Karbauskis.

„Pasitvirtinus nemaloniems įtarimams – sprendimas bus trumpas ir vienareikšmis. Nei aš, nei partija netoleruosime piktnaudžiavimo rinkėjų politikams patikėtomis pareigomis. O kiekviena iniciatyva, skaidrinanti savivaldą, o ir bendrai visą politiką – yra sveikintina ir bus mano remiama“, – sakė „valstietis“.

R. Karbauskis teigė kol kas turintis informacijos tik dėl dviejų politikų, kurie buvo išsamiai aptarti visuomenininko Andriaus Tapino, – Arvydo Gasio ir Gintaro Stašionio.

„Šiam momentui turiu atsakymus dėl dviejų politikų: partijos Jonavos skyriaus pirmininkas Arvydas Gasys pats kreipiasi į prokuratūrą, prašydamas nustatyti, kas galimai klastojo jo ataskaitas, nes dalis pateiktų išlaidas neva pateisinančių dokumentų – kuro čekių, kaip mane informavo pats Arvydas, neturi nieko bendro su pačiu politiku ir savivaldybės buhalterijai jis jų neteikęs“, – feisbuke rašė politikas.

„Dėl buvusio kandidato į Jonavos merus Gintaro Stašionio. Jis priėmė sprendimą laikinai suspenduoti narystę partijoje, kol kompetentingos institucijos nustatys ir išsiaiškins – yra politiko kaltės, ar ne“, – pridūrė R. Karbauskis.

Ketvirtadienį visuomenininkas A. Tapinas, peržiūrėjęs Jonavos rajono savivaldybės tarybos narių kanceliarinių išlaidų ataskaitas ir čekius, paskelbė, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašo narys G. Stašionis „pagerino Lietuvos rekordą“ atsiskaitinėdamas 47 skirtingomis mokėjimo kortelėmis. Kitas „valstiečių“ atstovas Jonavos taryboje A. Gasys per mėnesį kuro pylėsi 45 kartus.

Jonavos rajono savivaldybės taryba ketvirtadienį paskelbė, kad antrajame šios kadencijos posėdyje buvo priimtas sprendimas laikinai sustabdyti savivaldybės tarybos narių veiklos išmokų mokėjimą.

Veiklos išmokos tarybos nariams nebus mokamos nuo birželio 1 d.

Tarybos nariai pavedė Tarybos reglamento komisijai parengti pasiūlymus dėl savivaldybės tarybos nario veiklos išmokos dydžio, mokėjimo ir atsiskaitymo sąlygų bei pateikti juos tarybai.

Jonavos taryba pranešė, jog tikisi, kad Seimas savo ruožtu inicijuos Vietos savivaldos įstatymo pakeitimus ir nacionaliniu lygmeniu atsakys į klausimą, kokio dydžio išmokas gali gauti savivaldybių tarybų nariai, kaip jas privalo naudoti ir kaip turėtų atsiskaityti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją