Už įstatymo pakeitimo projekto pripažinimą netekusiu galios balsavo 30 parlamentarų, tačiau prieš tai balsavo 74 Seimo nariai.

Todėl paliktas galioti įstatymo pakeitimo projektas, kuris numato galimybę vaistininkų padėjėjams dirbti vieniems miestuose iki 3 tūkst. gyventojų bei viensėdžiuose, miesteliuose ir kaimuose, kur yra daugiau nei 3 tūkst. gyventojų.

Trečiadienį Etikos ir procedūrų komisija, išnagrinėjusi parlamentarų kreipimąsi, kuriuo buvo prašoma sulaikyti farmakotechnikų pataisomis vadinamus įstatymo pakeitimus, nusprendė pasiūlyti Seimui pakartoti svarstymą priėmimo stadijoje nuo politikų siūlymų.

Tačiau, komisijai pripažinus ir padarytą Seimo statuto pažeidimą svarstant Farmacijos įstatymo pakeitimus, parlamentas ketvirtadienį balsavo tik už projekto pripažinimą netekusiu galios.

ELTA primena, kad konservatoriai A. Vyšniauskas, J. Sejonienė ir L. Slušnys siūlė leisti vaistininkų padėjėjams dirbti vieniems vaistinėse, kurios yra miesteliuose, viensėdžiuose ar kaimuose.

Seimo narys A. Matulas siūlė apsibrėžti gyvenvietės, kurioje vaistininko padėjėjas gali dirbti vienas ir prižiūrimas nuotoliu, dydį. Politiko teigimu, farmakotechnikai galėtų dirbti gyvenamosiose vietovėse, turinčiose mažiau kaip 3 tūkst. gyventojų.

Šiems dviem pasiūlymams Seime buvo pritarta.

Tačiau kilus sumaiščiai, ar šie pasiūlymai vienas kitam neprieštarauja, įstatymo pakeitimas buvo nukeltas.

Praėjusį antradienį Sveikatos reikalų komitetas nusprendė sujungti šiuos pasiūlymus ir leisti vaistininkų padėjėjams dirbti vieniems miestuose iki 3 tūkst. gyventojų bei viensėdžiuose, miesteliuose ir kaimuose, kur yra daugiau nei 3 tūkst. gyventojų.

Tokiam pasiūlymui ir įstatymo pakeitimui Seime buvo pritarta.

Įstatyme įtvirtinta, kad vaistinės patalpose darbo laiku turi dirbti bent vienas vaistininkas, išskyrus miestus, turinčius mažiau kaip 3 tūkst. gyventojų, ir kaimo gyvenamąsias vietoves, kuriuose, nesant vaistininko vaistinės patalpose jos darbo laiku, gali dirbti vaistininko padėjėjas (farmakotechnikas), iki 2006 m. įgijęs vaistininko padėjėjo (farmakotechniko) ar jai prilygintą profesinę kvalifikaciją, sveikatos apsaugos ministro nustatyta tvarka ryšio priemonėmis prižiūrimas vaistininko.

Vienas vaistininkas nuotoliniu būdu galės prižiūrėti ne daugiau kaip tris vaistininko padėjėjus (farmakotechnikus). Pakeitimai įsigalioja šių metų liepos 1 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją