„Be jokių abejonių, įspūdingiausias Jonavos taryboje yra LVŽS nario Gintaro Stašionio pasirodymas ir pateiktų čekių lobynas“, – savo tinklalapyje rašo A. Tapinas.

„Karbauskis gali didžiuotis – jo LVŽS sąrašui Jonavoje priklauso ir kitas Lietuvos rekordas (kol kas) – 47 skirtingos mokėjimo kortelės“, – pridūrė visuomenininkas ir pažymėjo, kad 47 mokėjimo kortelėmis buvo pasinaudota 2022–2023 metų laikotarpiu.

„Stašioniui 90 proc. čekių visos kadencijos metu teikė viena degalinės „Vimijula“ darbuotoja – Danguolė. <...> Stašionis elgėsi primityviai – tiesiog prisegdavo fiktyvių degalų čekių krūvelę prie ataskaitos net nežiūrėdamas, kad vienas po kito ten eina benzino, dyzelino ir dujų pirkimai“, – rašo A. Tapinas.

Kitas LVŽS narys, gydytojas kardiologas A. Gasys per mėnesį degalų pylė 45 kartus.

„Iki šiol mano atrastas mėnesinių pylimų rekordas priklausė Alytaus rajono konservatoriui – 34 kartai per mėnesį, jį perėmė Jonavos tarybos LVŽS atstovas gydytojas kardiologas Arvydas Gasys. Jo balandžio ataskaitose užfiksuoti 45 pylimai“, – rašo visuomenininkas.

Skirtingomis kortelėmis apmokėtus degalų čekius pateikė ir socialdemokratai

Pasak A. Tapino, Jonavos rajono tarybos socialdemokratė, LSDP skyriaus pirmininko pavaduotoja Birutė Platkauskienė per 2022 metus pateikė čekius, pagal kuriuos atsiskaitė 21 skirtinga mokėjimo kortele.

„Puikūs ir jos kelionių, jeigu jos būtų tikros, viražai – vasario 18 ji su kortele 5285 pila degalus Kaune, po pietų – jau Merkinė ir kortelė 4014, kitą dieną ji jau pila Karmėlavoje su trečia skirtinga kortele 2790“, – rašo visuomenininkas.

„Per rimčiausią karantino mėnesį – 2021 metų sausį – Platkauskienė lakstė po degalines kaip įkirpta ir pristatė net 18 degalų čekių“, – priduria A. Tapinas.

Andrius Tapinas

Kita socialdemokratė, Jonavos vicemerė Birutė Gailienė 2022-aisiais pateikė 12 skirtingų mokėjimo kortelių apmokėtus degalų čekius.

„Kaip ir daugeliui Jonavos tarybos narių, Gailienei visiškai nėra problemos piltis ir dyzeliną, ir benziną, o 2022 metais ji pateikė 12 skirtingų mokėjimo kortelių apmokėtus degalų čekius“, – rašo visuomenininkas.

„Atostogų metu rugpjūtį Gailienė pateikė devynis degalų čekius“, – priduria A. Tapinas.

Socialdemokratas Artūras Neimontas pateikė 18 skirtingų mokėjimo kortelių apmokėtus degalų čekius.

„Dar vienas socialdemokratas Artūras Neimontas pagal potencialiai fiktyvių čekių ir klastojimo reitingą Jonavos LSDP sąraše yra apie vidurį – 18 skirtingų mokėjimo kortelių“, – savo tinklalapyje rašo visuomenininkas.

„2022 metais po du kartus jis pylė vasario 5, 14, 25 dienomis, kovo 9, balandžio 8, 15, 19, gegužės 9 ir 29, birželio 3, 17, 30. Tai, žinoma, nereiškia, kad kitomis dienomis nebuvo pilta“, – priduria A. Tapinas.

Jonavos taryba sustabdė veiklos išmokų mokėjimą

Jonavos rajono savivaldybės taryba ketvirtadienį paskelbė, kad antrajame šios kadencijos posėdyje priėmė sprendimą laikinai sustabdyti savivaldybės tarybos narių veiklos išmokų mokėjimą.

Veiklos išmokos tarybos nariams nebus mokamos nuo birželio 1 d.

Tarybos nariai pavedė Tarybos reglamento komisijai parengti pasiūlymus dėl savivaldybės tarybos nario veiklos išmokos dydžio, mokėjimo ir atsiskaitymo sąlygų bei pateikti juos tarybai.

Tikimasi, kad LR Seimas savo ruožtu inicijuos Vietos savivaldos įstatymo pakeitimus ir nacionaliniu lygmeniu atsakys į klausimą, kokio dydžio išmokas gali gauti savivaldybių tarybų nariai, kaip jas privalo naudoti ir kaip turėtų atsiskaityti.

ELTA primena, kad klausimų dėl savivaldybių tarybų narių išlaidų skaidrumo kilo po to, kai visuomenininkas Andrius Tapinas ėmėsi tyrimo dėl galimo savivaldos biudžeto pinigų švaistymo.

Dėl susiklosčiusios situacijos savivaldybėse A. Tapinas kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT), prašydamas pradėti ikiteisminį tyrimą. Neringos, Mažeikių, Šilutės, Pagėgių bei Šaulių savivaldybėse tyrimai jau inicijuoti.

Savo ruožtu tyrimus dėl galimai pažeisto viešojo intereso Pagėgiuose ir Šilutėje pradėjo ir Generalinė prokuratūra. Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai pradėjo tyrimą dėl Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių tarybų nariams skirtų išmokų teisėtumo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)