„Šiandien gavę žiniasklaidos pateiktą informaciją, aiškinamės situaciją ir pradedame tyrimą bei prašysime teisėsaugos pateikti medžiagą. Iki šiol kurija nebuvo gavusi pranešimo apie tai“, – rašoma Vilniaus arkivyskupijos kurijos išplatintame pranešime.

„Pagal Kanonų teisės kodeksą ir kitus Bažnyčios dokumentus, gavus pranešimą dėl nederamo kunigo elgesio su pažeidžiamais asmenimis, Bažnyčioje vyksta informacijos vertinimas, tyrimas.

Kunigas Kęstutis Palikša šįryt pranešė, kad nusišalina nuo visų pareigų Bažnyčioje, ir teigia, kad daug dalykų publikacijoje yra melagingi bei neatitinka tikrovės.

Arkivyskupas nusišalinimą priėmė, kol vyksta Bažnyčios tyrimas. Apie tyrimo rezultatus bus pranešta“, – teigiame pranešime.

Kartu primenama, kad nukentėję nuo dvasininkų nepilnamečiai ir pažeidžiami asmenys ar apie tokius nusikaltimus žinantys kviečiami kreiptis tiek į vyskupijose paskirtus tyrėjus, tiek į teisėsaugos institucijas (Vilniaus arkivyskupijoje adresas pranešimams siųsti – tyrimas@vilnensis.lt).

„Bet koks mažutėlių skaudinimas yra skausmas visai Bažnyčios bendruomenei“, – taip pat teigiama išplatintame pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)