„Aš, tiesą sakant, matydamas vakarietišką, principinę prezidento laikyseną, kur yra mūsų strateginiai partneriai, neturiu net menkiausios abejonės, kad prezidentas šį įstatymą pasirašys“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams teigė T. V. Raskevičius.

Apie tai, kad G. Nausėda spręs, ar pasirašyti Civilinės sąjungos įstatymą tik Seimui galutinai pritarus šiam projektui, ketvirtadienį užsiminė šalies vadovo patarėja Asta Skaisgirytė.

Laisvės partijos narys palankiai vertina tokią Daukanto aikštės laikyseną ir sprendimą nesivelti į politines diskusijas šiuo klausimu.

„Teigiamai vertinu tokią prezidento laikyseną. Prezidentas yra anksčiau sakęs, kad į teisėkūros procesą nesikiš, susilaikys nuo komentarų dėl šio įstatymo ir spręs, kai jis bus priimtas Seime“, – prezidentą gyrė Seimo narys.

Prezidentūra susilaiko nuo platesnių komentarų Civilinės sąjungos klausimu argumentuodami, kad įstatymo projektas dar gali keistis. Visgi, T. V. Raskevičius tikina manąs, kad Seimas turėtų priimti tokį projektą, koks jis yra dabar – be papildomų pataisų.

„Manau, kad įstatymas turi galimybę būti priimtas Seime ta apimtimi, koks šiuo metu yra tekstas“, – pabrėžė politikas.

ELTA primena, kad antradienį Seimas po svarstymo pritarė valdančiosios daugumos partijų inicijuotam Civilinės sąjungos įstatymo projektui. Tam, kad jis būtų priimtas, parlamentarai turės balsuoti dar kartą.

Svarstomu projektu siūloma sureguliuoti santuokos nesudariusių, tačiau bendrus tarpusavio santykius kuriančių asmenų tiek turtinius, tiek asmeninius neturtinius santykius.

Civilinė sąjunga būtų apibrėžiama, kaip dviejų partnerių savanoriškas susitarimas, kuriuo jie siekia sukurti, plėtoti, apsaugoti tarpusavio asmeninius santykius. Tokiu būdu, pasak projekto iniciatorių, būtų įtvirtintas lyčiai neutralios registruotos civilinės sąjungos modelis.

Visgi ne visi Seimo daugumos atstovai išreiškė palaikymą koalicijos partnerių „laisviečių“ prioritetiniam klausimui – dalis konservatorių ir liberalų balsavo prieš, susilaikė arba balsavime iš viso nedalyvavo.

Skeptiškai įstatymą vertina ir Seimo opozicija. Abejones dėl projekto ne kartą anksčiau yra išsakęs ir prezidentas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)