„Tai, kad prezidentas išleido rinkimų kampanijai dvigubai mažiau pinigų, rinkdamas privačias lėšas – jam reikia aiškintis. Tačiau kad partiniai kandidatai, išleisdami biudžetines lėšas, gerokai didesnes, taškė pinigus į dešinę ir į kairę – jiems tai nekelia klausimų ir tada aiškintis turiu aš, kadangi išleidau mažai pinigų, o jie, kadangi leido pinigus dosniai ir laisvai, aiškintis neturi“, – žurnalistams Paryžiuje trečiadienį sakė prezidentas.

Visgi, dabartiniai valdantieji ir kelia klausimą dėl, jų požiūriu, pernelyg kuklių deklaruotų lėšų G. Nausėdos prezidento rinkimų kampanijai 2019 m. Tai, kad abejoja G. Nausėdos skaidrumu pastaruoju metu kelis kartus netiesiogiai užsiminė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis. Kalbėdamas apie kanceliarinių lėšų įsisavinimo skandalo epicentre atsidūrusius dešiniųjų ministrus, G. Landsbergis teigė taip pat abejojantis, ar iš Vyriausybės narių reikalaujamą standartą atlaikytų ir šalies prezidentas G. Nausėda.

„Tiesą sakant nežinau, ar tokį standartą atlaiko ir aukščiausias valstybės vadovas – prezidentas, kuris pasirinko neatsakyti į klausimus, iškeltus žurnalistų išleistoje knygoje. Apie reprezentacinių lėšų panaudojimą, apie kampanijos finansavimą, apie deklaracijų nebuvimą ir neatsakytas klausimas, už ką yra gražintos rinkimų metu susidariusios skolos. Tie klausimai buvo iškelti ir liko nežinioje“, – žurnalistams sakė G. Landsbergis.

Seimo valdantieji kelia klausimus dėl G. Nausėdos rinkiminės kampanijos finansavimo skaidrumo ir parlamente bręstančiame tyrime dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) veiklos 2019 m. prezidento rinkimų metu.

Politikai abejoja, ar visos lėšos buvo gautos ir apskaitytos pagal galiojančius reglamentus. Siekiant išsiaiškinti šias aplinkybes, parlamentarai ketina adresuoti eilę klausimų ir Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)