„Siūlyti Seimui projektų svarstymą priėmimo stadijoje pakartoti nuo Seimo narių pasiūlymų svarstymo. Bus svarstoma nuo pat pradžių, nuo Vyšniausko pasiūlymo“, – teigė Seimo kanceliarijos patarėja Vita Vaitekūnė.

„Nes mes iš tikrųjų manome, kad pagal 157 straipsnio 4 punktą posėdžio pirmininkas pasiūlymų neturėjo toliau teikti, todėl logiška, kad grįšime į tą stadiją, kai jis ir atsiklaus pasiūlymų autorių“, – trečiadienio posėdyje teigė Seimo narė Aušrinė Norkienė.

Parlamentaras Andrius Bagdonas pridūrė, kad išlieka ankstesnė nuostata, jog svarstant Farmacijos įstatymo pataisas, kuriomis nustatoma nuotolinė farmakotechnikų darbo priežiūra, buvo pažeistas Seimo statutas.

„Po to, kai buvo pritarta Seimo narių Andriaus Vyšniausko, Lino Slušnio ir Jurgitos Sejonienės pasiūlymui, teikiant balsuoti Seimo nario Antano Matulo bei Seimo narės Ievos Kačinskaitės-Urbonienės pasiūlymus, prieštaraujančius jau priimtam pasiūlymui, buvo pažeistas Seimo statuto 157 straipsnio 4 punkto nuostatos“, – pakartojo ankstesnį sprendimą A. Bagdonas.

Konservatoriai A. Vyšniauskas, J. Sejonienė ir L. Slušnys siūlė leisti vaistininkų padėjėjams dirbti vieniems vaistinėse, kurios yra miesteliuose, viensėdžiuose ar kaimuose.

Seimo narys A. Matulas siūlė apsibrėžti gyvenvietės, kurioje vaistininko padėjėjas gali dirbti vienas ir prižiūrimas nuotoliu, dydį. Politiko teigimu, farmakotechnikai galėtų dirbti gyvenamosiose vietovėse, turinčiose mažiau kaip 3 tūkst. gyventojų.

Šiems dviem pasiūlymams Seime buvo pritarta.

Tačiau, Seimo posėdžių salėje kilus sumaiščiai, ar šie pasiūlymai vienas kitam neprieštarauja, įstatymo pakeitimas buvo nukeltas.

Praėjusį antradienį Sveikatos reikalų komitetas nusprendė sujungti šiuos pasiūlymus ir leisti vaistininkų padėjėjams dirbti vieniems miestuose iki 3 tūkst. gyventojų bei viensėdžiuose, miesteliuose ir kaimuose, kur yra daugiau nei 3 tūkst. gyventojų.

Tokiam pasiūlymui ir įstatymo pakeitimui Seime buvo pritarta.

Visgi, praėjusį ketvirtadienį 29 Seimo nariai pateikė kreipimąsi, kuriuo paprašė sulaikyti antradienį priimtus Farmacijos įstatymo pakeitimus, kuriais nustatyta galimybė nuotoliu prižiūrėti farmakotechnikus, dirbančius regionų vaistinėse.

Tol, kol Etikos ir procedūrų komisija rengė išvadas ir pasiūlymus, įstatymo projektas nebuvo perduotas prezidentui Gitanui Nausėdai.