„Mums dar reikia surasti vietą (kur yra jos kūnas), kad galėtume turėti vietą, kur atnešti žvakę. Tiesiog kad galėtume turėti šiek tiek ramybės, nes ji nėra gyvūnas, ji yra žmogus. Aplink yra tiek daug neišspręstų bylų. Nežinau kodėl“, – sakė moteris.

Gedvilė mano, kad du vyrai, kuriuos matė kartu su Giedre, veikiausiai kažko įpylė jai į gėrimą, dėl ko ji perdozavo.

„Aš tikrai manau, kad jie į jos gėrimą įpylė kažkokių narkotikų, kad ją apnuodytų, ir įvyko perdozavimas. Tada jie išsigando ir tiesiog kažkur išmetė jos kūną“, – sakė dingusios moters draugė.

Remiantis bylos duomenimis, Giedrė paskambino savo tėvui į Lietuvą ir pasakė, kad tą vakarą, kai dingo, eis į vakarėlį.

Nežinoma, kur ji tuomet buvo, bet manoma, kad tai buvo Dundalke, kur ji persikėlė prieš pat dingimą.

„Manoma, kad Dundalko rajone ji buvo maždaug iki 20 val. vakaro. Paskutinį kartą ji buvo pastebėta, kai 2018 m. gegužės 29 d., antradienį, apie 23 val. vakaro, du vyrai jai padėjo įeiti į namą Laytown mieste.

Manoma, kad ji buvo apsvaigusi. Manoma, kad ji su šiais vyrais iš to namo išėjo 2018 m. gegužės 30 d., trečiadienį, apie 1.45 val. Nuo to laiko Giedrė nebuvo pastebėta ir su ja nebuvo jokio kontakto“, – skelbia Airijos policija.

Paklausta, kaip ji jaučiasi dėl to, kad jos draugė jau penkerius metus yra dingusi be bežios, Gedvilė atsakė: „Tai baisu. Vieną dieną tu esi čia, o kitą dieną tavęs nebėra, ir niekas nežino, o tu dingusi“.

„Mane stebina. Niekada nemaniau, kad taip gali nutikti. Nesuprantu, kaip negalima rasti kūno“, –sakė ji.

Airijos policija ir toliau prašo ką nors žinančius apie Giedrės dingimą kreiptis į Dundalko policijos nuovadą telefonu 042 388 470 arba į paskambinti „Garda Confidential Line“ telefonu 1800 666 111. Visa informacija bus laikoma konfidencialia.