Kaip Eltai sakė Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma, dėl nenumatyto posėdžio sušaukimo trečiadienį spręs Seimo valdyba.

„Kitą savaitę į Lietuvą atvyksta Ukrainos Aukščiausiosios Rados Pirmininkas R. Stefančukas, kuriam Seimo plenarinėje salėje planuojama įteikti Seimo apdovanojimą – A. Stulginskio žvaigždę. Dar papildomai į nenumatyto posėdžio darbotvarkę ketiname įtraukti kelis teisės aktus“, – Eltai sakė J. Razma.

Planuojama, kad birželio 1 d. Seimas posėdžiaus nuo 14 val.

Parlamentarai yra nusprendę Seimo apdovanojimą – Aleksandro Stulginskio žvaigždę skirti Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarui, buvusiam Seimo Pirmininkui Česlovui Juršėnui ir Ukrainos Aukščiausiosios Rados Pirmininkui R. Stefančukui.

Č. Juršėnui šis Seimo apdovanojimas buvo įteiktas šių metų gegužės 18 d. jam minint 85–metį.

Ukrainos Aukščiausiosios Rados Pirmininkas R. Stefančukas yra vienas iš valstybės lyderių, stojęs kovos už Ukrainos laisvę priešakyje, savo asmenine lyderyste, drąsa ir pavyzdžiu įkvepiantis ukrainiečius priešintis Rusijos agresijai. Jis telkia demokratinio pasaulio parlamentinę bendruomenę už savo tėvynės laisvę.

R. Stefančukas 2022 m. ne kartą kreipėsi į demokratinių šalių parlamentus, taip pat Europos Parlamentą, NATO Parlamentinę Asamblėją, ragindamas suteikti Ukrainai šalies kandidatės į Europos Sąjungą statusą, stiprinti karinę ir humanitarinę pagalbą Ukrainai.

R. Stefančukas tarptautinėje bendruomenėje vertinamas kaip tvirtas Ukrainos euroatlantinės integracijos šalininkas ir advokatas, taip pat jis yra vienas iš pagrindinių būtinų Ukrainai reformų ir teisėkūros iniciatyvų autorių ir varomųjų jėgų.

Aukščiausiu Seimo apdovanojimu – Aleksandro Stulginskio žvaigžde – siekiama įvertinti Lietuvos ir užsienio fizinių ir juridinių asmenų laimėjimus ir indėlį, puoselėjant parlamentarizmo, demokratijos ir valstybingumo idėjas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją