„Šiandien mes atsisveikiname su nepaprato ryškumo asmenybe, kokios ilgą laiką Lietuvoje nebuvo. Ir dar turbūt ilgai nebus“, - kalbėjo šalies vadovas.

Jis teigė, jog A. Adamkienė savo gyvenimą sėmė, kad galėtų dosniai aukoti kitiems.

„Pirmiausia – savo sutuoktiniui, kurį su begaline meile ir ištikimybė palaikė ir rėmė ilgus viešosios veiklos metus. Su kuriuo dalijosi visais rūpesčiais ir vargais.

Daugeliui mūsų būtų sunku net įsivaizduoti gražesnės santuokinės dermės pavyzdį, nei tas, kurį savo šeimoje įkūnijo Alma ir Valdas Adamkai“, - kalbėjo G. Nausėda.

Jo kalba buvo itin emocinga – A. Adamkienę jis pats lygino su savo mama.

„Atminsime jos vaidmenį Lietuvoje diegiant labdarystės tradicijas, nuoširdžiai rūpinantis beglobių ir apleistų vaikų ateitimi.

Kad ir kur pasisuktų, kad ir ko imdavo ponia Alma – visur aplinkui tarsi dykumos gėlės po lietaus kilo ir skleidėsi Lietuvos žmonių dvasia.

Kiekvienas susidūręs su ponia Alma negalėjo atsispirti jos išminčiai, nuoširdumui ir asmeniniam žavesiui. Turėdamas neįkainojamą galimybę bendrauti su ponia Alma, bėgant metams pastebėjau, kad ji labai priminė... mano paties mamą. Tokia traputė, lengva, bet savo dvasia nepaprastai stipri, gebanti išklausyti, atjausti, parodyti dėmesį“, - sakė G. Nausėda.

Delfi primena, kad sekmadienį mirusios buvusios pirmosios šalies ponios A. Adamkienės laidotuvės vyks antradienį 16:00 val. Kaune, Petrašiūnų kapinėse.

Norinčiųjų atsisveikinti su p. Alma prašoma nenešti gėlių, o joms skirtus pinigus, tęsiant Almos Adamkienės gyvenimo ir darbų dvasią, paaukoti filantropiniams tikslams.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)