„Kai tas prioritetas buvo deklaruotas švietimas, gal buvo galima atrasti ir kitą kandidatūrą, kad švietimo bendruomenei būtų koks nors ministras, bent jau turintis magistro laipsnį“, – antradienį Seime susirinkusiems žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Kritiškai į E. Dobrowolskos paskyrimą pavaduoti J. Šiugždinienę reagavo ir socialdemokratai. Partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė Eltai teigė, kad švietimo srityje yra daug problemų, todėl, anot jos, reikėjo į šį klausimą pasižiūrėti toliaregiškiau.

„Susidaro įspūdis, kad galvojama, jog po manęs nors ir tvanas, kad man tas pats, kas po manęs bus. Taip negali ir neturi būti“, – akcentavo ji.

ELTA primena, kad visuomenininko Andriaus Tapino savivaldos tarybų lėšų įsisavinimo tyrimas sukėlė politinę krizę.

Suabejojus, ar ministrai Jurgita Šiugždinienė, Gintarė Skaistė bei Simonas Kairys skaidriai naudojosi kanceliarinėmis lėšomis, konservatorių partijos prezidiumas priėmė sprendimą siūlyti Seimui surengti pirmalaikius rinkimus. Jeigu parlamentas apsispręs kitaip, tuomet, pasak TS–LKD, būtų svarstoma dėl Vyriausybės atsistatydinimo.

Skandalo įkarštyje švietimo, mokslo ir sporto ministrė J. Šiugždinienė pripažino negalinti dokumentais pagrįsti savo išlaidų, dirbant Kauno miesto savivaldybėje, todėl politikė pateikė atsistatydinimo pareiškimą, kurį pirmadienį premjerė Ingrida Šimonytė perdavė prezidentui.

I. Šimonytė nurodė naujo kandidato į J. Šiugždinienės pareigas neskirsianti, laikinai ją pavaduos Ewelina Dobrowolska.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)