Delfi pateikia visą laiško tekstą.

Gerbiamasis pirmininke,

savo 2023 m. gegužės 22 d. laiške parlamentinių partijų atstovams Jūs pirmalaikių Seimo rinkimų būtinybę argumentuojate neskaidriu lėšų naudojimu įvairiose politinėse institucijose ir teigiate:

„Net 52 skirtingų partijų ir frakcijų Seimo nariai yra buvę savivaldybių tarybų nariais, taip pat daug Seimo narių karantino metu naudojo parlamentines lėšas transportui.“

Tokiu būdu Jūs pažeidžiate kiekvieno Seimo nario, buvusio savivaldybės tarybos nariu ar gavusio parlamentines lėšas transportui karantino metu, nekaltumo prezumpciją.

Aš esu buvęs Klaipėdos miesto tarybos nariu 1995–2012 m. Taip pat esu gavęs parlamentinių lėšų transportui per karantinus 2020 m. bei 2021 m. Todėl prašau iki š. m. birželio 1 d. viešai paskelbti šiuos duomenis:

a) Kada man nepagrįstai ar neteisėtai buvo išmokėtos savivaldybės tarybos nario kanceliarinės išmokos? Kokia šių išmokų suma?

b) Kada man nepagrįstai ar neteisėtai buvo išmokėtos parlamentinės lėšos transportui karantinų metu? Kokia šių lėšų suma?

Nekantriai laukiu viešai paskelbtų atsakymų į šiuos klausimus.

Seimo narys, buvęs Klaipėdos m. meras ir tarybos narys dr. Eugenijus Gentvilas.

Priekaištus Landsbergiui Gentvilas lieja ne tik laiške: esu įsiutęs

Liberalas antradienį Seime žurnalistams taip pat sakė esąs įsiutęs.


„Net ir konservatorių partijos pirmininkas nėra nei teisėjas, nei prokuroras. Todėl aš ginsiu savo garbę ir orumą – kol kas ne teisinėmis priemonės, o reikalaudamas, kad G. landsbergis pateiktų duomenis“, – paaiškino E. Gentvilas.

Duomenis politikas prašo paskelbti iki birželio 1 d. Kokie tolesni žingsniai, E. Gentvilas kol kas neatskleidžia.

„Gal aš nebebūsiu įsiutęs birželio pirmą. Dabar aš esu įsiutęs“, – pabrėžė liberalas.

Be to, E. Gentvilas sakė, kad G. Landsbergis turėtų įvertinti ir faktą, kad šią kadenciją nei karto nekvietė visų partijų pasitarti.

„Nežinau, ar yra koalicija, kai vyksta tokie dalykai, kuriuos tikrai ne mes pradėjome. Aš dar neįžvelgiu galbūt koalicijos pažeidimų. Etikos požiūriu, taip, peržengtos visos ribos. Formaliąja prasme, tai koalciija yra, nes ji nėra paleista, bet, ar yra koalicija dvasine, darbingumo prasme, tegul atsako konservatoriai“, – teigė parlamentaras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)