„Man labai keista, kai premjerė Ingrida Šimonytė pateikia dekretą dėl švietimo ir mokslo ministrės atstatydinimo ir siūlo laikinai pareigas eiti teisingumo ministrei Dobrowolskai. Buvo galima ir kitaip pažiūrėti, juk švietimo srityje yra daug problemų“, – Eltai teigė V. Blinkevičiūtė.

Todėl, pasak jos, toks laikinas pavedimas teisingumo ministrei eiti švietimo, mokslo ir sporto ministrės pareigas kelia daug klausimų.

„Susidaro įspūdis, kad galvojama, jog po manęs nors ir tvanas, kad man tas pats, kas po manęs bus. Taip negali ir neturi būti“, – akcentavo ji.

Premjerė Ingrida Šimonytė pirmadienį patenkino švietimo, mokslo ir sporto ministrės prašymą trauktis iš einamų pareigų ir perdavė jį prezidentui Gitanui Nausėdai. I. Šimonytė naujo kandidato į J. Šiugždinienės pareigas teigia neskirsianti, laikinai ją pavaduos E. Dobrowolska.

ELTA primena, kad Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis pirmadienį Seimo frakcijų vadovams išsiuntė kvietimą antradienį susitikti dėl konservatorių partijos prezidiumo siūlymo rengti pirmalaikius parlamento rinkimus. Konservatorių lyderis siūlo pirmalaikius Seimo rinkimus surengti rugsėjo mėnesį.

Pirmalaikių rinkimų idėja kilo po to, kai visuomenininkas Andrius Tapinas paskelbė, kad švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, dirbdama Kauno savivaldybėje, galimai piktnaudžiavo tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis ir įsisavino beveik 14 tūkst. eurų. Ministrė savo išlaidų pagrįsti čekiais negalėjo, tačiau paviešino Kauno savivaldybei pateiktas ataskaitas. Tai neišsklaidė abejonių nei opozicijai, nei daliai valdančiosios koalicijos atstovų.

Nors premjerė I. Šimonytė kartojo pasitikinti J. Šiugždiniene, praėjusią savaitę ministrė paskelbė Vyriausybės vadovei įteikusi atsistatydinimo pareiškimą. Premjerė pirmadienį patenkino J. Šiugždinienės prašymą.

Tačiau klausimų kilo ir dėl Kauno miesto savivaldybės taryboje dirbusių kitų ministrų: Gintarės Skaistės ir Simono Kairio. Finansų ministrė G. Skaistė pirmadienį pranešė, kad negalėdama pagrįsti dalies savo išlaidų dirbant Kauno miesto savivaldybės taryboje, nusprendė jai pervesti beveik 14 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)