Rusija kelia tiesioginę grėsmę visos euroatlantinės erdvės saugumui, stabilumui ir klestėjimui. Šiaurės grupės šalys vieningai laikosi nuomonės, kad tolesnės karinės pagalbos teikimas Ukrainai kovojant su neteisėta ir brutalia Rusijos agresija yra labai svarbus“, – sakė A. Anušauskas.

Susitikimo dalyviai akcentavo NATO viršūnių susitikimo Vilniuje svarbą. Ministrai pasidalijo savo nacionalinėmis pozicijomis ir lūkesčiais. Pasak A. Anušausko, visos Šiaurės grupės valstybės tikisi, jog Vilniuje bus priimti sprendimai, stiprinantys regioninį saugumą toliau tobulinant sąjungininkų atgrasymo ir gynybos pozicijas.

Šiaurės šalių grupės susitikimuose dalyvauja Danijos, Estijos, Islandijos, Jungtinės Karalystės, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Norvegijos, Nyderlandų, Vokietijos, Suomijos ir Švedijos gynybos vadovai. Šių susitikimų tikslas – aptarti bendrus interesus. Šiaurės šalių grupė papildo kitus Lietuvos dvišalio ir daugiašalio bendradarbiavimo formatus gynybos srityje, pranešime žiniasklaidai primena ministerija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją