„Delfi“ skaitytojas pasidalino nuotraukomis iš sostinės Ceikinių gatvės.

Pirmadienį sostinėje taip pat organizuojamas protestas. „Jeigu tau rūpi, kad tokie akibrokštai daugiau nesikartotų, gegužės 22 d., pirmadienį, 14–19 val. ateik į protesto mitingą-budėjimą prie Vilniaus miesto savivaldybės. Atsivesk savo draugus, pranešk apie šį protestą savo profilyje ir paragink ateiti. Jei gali, pasidaryk ir atsinešk plakatą“, – rašoma organizatorių kvietime feisbuke.

„Delfi“ primena, kad šį sklypą Ceikinių gatvėje maždaug prieš aštuonerius metus įsigijo įmonė „Rinktinės NT“. Šiuo metu čia vykdomos statybos.

Vilniaus meras Valdas Benkunskas šeštadienį ąžuolo nukirtimą pavadino vandalizmu ir patikino, kad nekilnojamo turto vystytojai leidimų medžio kirtimui neturėjo.

„Pikta ir apgailėtina, kad Vilniaus centre NT projekto vystytojai (UAB „Rinktinės NT”) šiandien lyg niekur nieko nukirto šimtametį ąžuolą. Jokių leidimų tam jie neturėjo, todėl tai ne kas kita, kaip paprasčiausias vandalizmas ir nusikaltimas prieš vilniečius. Panašu, kad savo išpuoliu prieš gamtą ir istorinį miesto paveldą NT vystytojai bando pademonstruoti, kad jie yra aukščiau įstatymo ir miestiečių gerovės“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė V. Benkunskas.

UAB „Rinktinės NT“ teisininkas Donatas Jakštas 15min šeštadienį teigė, esą leidimo medžio kirtimui nereikėjo.

„Situacija yra tokia, kad yra vykdomi lietaus tinklo remonto darbai ir ant tinklo arba apsaugos zonoje augantys medžiai turėjo būti pašalinti. Šalia yra dar vienas kaštonas, bet buvo pavojus, kad kris ant gatvės, tai rangovai negalėjo nukirsti. Jis auga ant inžinerinių tinklų linijos. Leidimo (savivaldybės) nereikia dėl to, kad medis auga ant inžinerinių tinklų arba jų apsaugos zonoje. Užtenka informuoti“, – 15min sakė teisininkas.

Šeštadienis medžio kirtimui, anot D. Jakšto, buvo pasirinktas pagal numatytų darbų srautą.

Prezidentas Gitanas Nausėda ąžuolo nukirtimą sostinėje pavadino barbarišku išpuoliu.

„Mūsų mylimame mieste šiandien barbariškai nupjautas šimtametis, sveikas, žaliuojantis ąžuolas. Tai ne pirmas toks nekilnojamojo turto vystytojų spjūvis į veidą vilniečiams – vagystė iš mūsų ir mūsų vaikų. Kviečiu teisėsaugą principingai vertinti šį atvejį. Iki šiol siekiau, ir toliau sieksiu, griežtesnio teisinio nusikaltimų gamtai vertinimo. Nebūkime abejingi – priešinkimės sąžinę praradusiems niekdariams!“ – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė G. Nausėda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)