„Jeigu konservatoriai teikia Seimui nutarimą dėl pirmalaikių Seimo rinkimų dabar, mes nepalaikytumėme tokio sprendimo. Jeigu atsiras toks nutarimas, tarsimės atskirai, gal paaiškės kažkokių aplinkybių. Bet dabartinė mūsų pozicija yra tokia, kad tokie klausimai gali būti svarstomi po liepos 11 dienos“, – Eltai sakė E. Gentvilas.

Parlamentaras aiškino, kad nors Lietuva yra pasiruošusi NATO viršūnių susitikimui, pirmalaikiai Seimo rinkimai ar Vyriausybės atsistatydinimas sukurtų neigiamą valstybės įvaizdį tarptautinėje erdvėje.

„Artėja įvykis, kuriam Lietuva ruošiasi jau 2 metus ir kuriuo įsipareigojo prieš tarptautinius partnerius ir į jį suvažiuos vadovai iš viso pasaulio. O Lietuvoje tuo metu vyks rinkimų kampanijos, Vyriausybė galbūt atsistatydinusi, galbūt laikina“, – sakė jis.

„Nepaisant to, kad sakoma, jog viskas paruošta šiam viršūnių susitikimui, aš keliu sau klausimą – kaip atrodys Lietuva? Atrodys nelabai gerai. Nes Lietuva pasakoja apie tai, ką reikia daryti, kaip reikia įsipareigoti ginti sienas, kaip reikia paremti Ukrainą, kelia brigados klausimą“, – paminėjo jis.

ELTA primena, kad Penktadienį posėdžiavęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos prezidiumas priėmė sprendimą siūlyti Seimui surengti pirmalaikius rinkimus. Priešingu atveju, jeigu siūlymas nesulauktų palaikymo, TS-LKD vadovybė numato svarstyti klausimą dėl Vyriausybės atsistatydinimo.

Taip pat konservatoriai nurodo partijos frakcijai Seime inicijuoti pateikti ir artimiausiu metu siekti tobulinti savivaldos kanceliarinių lėšų naudojimo ir atsiskaitymo tvarkos reglamentavimo pokyčius.

Pirmalaikiai Seimo rinkimai gali būti rengiami Seimo nutarimu, priimtu ne mažiau kaip 3/5 visų Seimo narių balsų dauguma.

Seimo nutarime dėl pirmalaikių Seimo rinkimų nurodoma naujo Seimo rinkimų diena. Naujo Seimo rinkimai turi būti surengti ne vėliau kaip per 3 mėnesius nuo sprendimo dėl pirmalaikių rinkimų priėmimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)