LS Valdyba sutinka, kad Vyriausybė turi pasitikrinti pasitikėjimą Seime, visgi, liberalai nemano, kad pirmalaikiai Seimo rinkimai spręstų problemą – Eugenijaus Gentvilo teigimu, tai yra individualūs atvejai, todėl neteisinga juos paversti kolektyvine atsakomybe ir perkelti Seimui.

Liberalų sąjūdžio lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigė, kad šie pasiūlymai neturėtų būti įgyvendinti skubotai.

„Neatmetame pirmalaikių rinkimų idėjos, bet, mano manymu, šie žingsniai turėtų būti svarstomi jau po svarbiausio šių metų politinio įvykio – NATO viršūnių susitikimo. Neatsakinga būtų šį susitikimą paversti vidaus politikos įkaitu ar rinkiminės kampanijos elementu“ – teigia V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo narys liberalas Ričardas Juška, kuris savo vadovaujamame komitete dar balandžio pradžioje inicijavo išsamią savivaldybių analizę ir pertvarką, akcentavo, kad reikia sutelkti dėmesį ne tik į tolimesnį Seimo ir Vyriausybės darbą, bet ir rasti konsoliduotus sprendimus dėl išmokų Tarybų nariams.

„Seimo Valstybės Valdymo ir savivaldybių komitetas kitą savaitę turės pirmuosius pasiūlymus, tad birželio pradžioje turėsime pilną šios sisteminės pertvarkos paveikslą. Tikimės šiuos pakeitimus priimti dar iki liepos 1 d. Manau, kad ši pertvarka yra vienas svarbiausių besibaigiančios sesijos darbų“ – sako jis.

ELTA primena, kad penktadienį posėdžiavęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos prezidiumas priėmė sprendimą siūlyti Seimui surengti pirmalaikius rinkimus. Priešingu atveju, jeigu siūlymas nesulauktų palaikymo, TS-LKD vadovybė numato svarstyti klausimą dėl Vyriausybės atsistatydinimo.

Taip pat konservatoriai nurodo partijos frakcijai Seime inicijuoti pateikti ir artimiausiu metu siekti tobulinti savivaldos kanceliarinių lėšų naudojimo ir atsiskaitymo tvarkos reglamentavimo pokyčius.

Pirmalaikiai Seimo rinkimai gali būti rengiami Seimo nutarimu, priimtu ne mažiau kaip 3/5 visų Seimo narių balsų dauguma.

Seimo nutarime dėl pirmalaikių Seimo rinkimų nurodoma naujo Seimo rinkimų diena. Naujo Seimo rinkimai turi būti surengti ne vėliau kaip per 3 mėnesius nuo sprendimo dėl pirmalaikių rinkimų priėmimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)