„Aš esu vienas iš tų politikų, kuriam ne partija duoda naudą – ir tai yra pakankamai akivaizdu. Nes partija, iki mums ateinant, turėjo vos 1-1,5 proc. balsų. Su mano komandos atėjimu mes turėjome 6 proc. Tai manau, kad tai daug ką pasako, jog ne partija reitingus neša, ne partija pasitikėjimą duoda, o žmogus ir žmonių darbai“, – Eltai teigė R. Žemaitaitis.

„Kiek mano darbas Žemaitijoje davė, tiek partija per tarybos rinkimus balsų ir gavo“, – pridūrė jis.

Visgi, anot jo, partijos sprendimas buvo neteisėtas ir egzistuoja galimybė, kad jis pasikeis.

„Jeigu partija klauso kažkokių tai kitų, o ne teisinių argumentų, tai jų dalykas yra. “, – sakė jis.

„Praeis visos etikos komisijos, visi tyrimai, visa kita ir galbūt partija priims kitą sprendimą“, – paminėjo jis.

Politikas taip pat nemano, kad jo pasisakymai socialiniame tinkle „Facebook“ buvo klaidingi, todėl ir toliau laikosi savo pozicijos, bei kaltina partiją „Laisvė ir teisingumas”, kaip palaikančią „teroristines valstybes".

„Partija, priimdama sprendimą, pripažino, kad palaiko teroristinę valstybę – Izraelį“, – tvirtino jis.

ELTA primena, kad pirmadienį R. Žemaitaitis sukėlė ažiotažą savo pasisakymais „Facebook“ socialiniame tinkle. Politikas pasidalijo įrašu apie netoli Betliejaus, Palestinoje, Izraelio nugriautą mokyklą ir pareiškė, kad „be Putino dar vieni gyvuliai atsirado Pasaulyje – IZRAELIS“.

„Po tokių įvykių, nelieka nuostabos, kodėl gimsta tokie pasakymai: lipo žydas kopėčiom ir nukrito netyčiom. Imkit, vaikai, pagaliuką ir užmuškit tą žyduką...“ – rašė parlamentaras.

Po R. Žemaitaičio pasisakymų kilo tarptautinio pasipiktinimo banga: į pareiškimus netruko sureaguoti Izraelio, Vokietijos, JAV ir Nyderlandų ambasados bei Amerikos žydų komitetas (AJC), pasmerkę Seimo nario teiginius ir reikalaudami viešo atsiprašymo.

R. Žemaitaitis sulaukė kritikos ir Lietuvoje. Seimo narių iniciatyva parlamento Etikos ir procedūrų komisija pradėjo tyrimą dėl netinkamo politiko elgesio, o Vilniaus apylinkės prokuratūra iniciavo ikiteisminį tyrimą dėl, įtariama, neapykantos skatinimo bei kurstymo prieš žmonių grupę dėl jų tautybės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)