„Klausimas bus vienas, tai konservatorių veiksmai“, – Eltai teigė E. Gentvilas.

Taip pat, anot jo, bus aptartas liberalų atstovų siūlymas Vyriausybei pirmiau pasitikrinti pasitikėjimą Seime ir tik po to imtis tolesnių sprendimų.

Liberalų sąjūdžio atstovas kartoja, kad tokie veiksmai turėtų būti daromi po vasarą įvyksiančio NATO viršūnių susirinkimo Vilniuje.

„Galimi visokie veiksmai, bet tik po NATO viršūnių pasitarimo Vilniuje“, – sakė jis.

Penktadienį posėdžiavęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos prezidiumas priėmė sprendimą siūlyti Seimui surengti pirmalaikius rinkimus. Priešingu atveju, jeigu siūlymas nesulauktų palaikymo, TS-LKD vadovybė numato svarstyti klausimą dėl Vyriausybės atsistatydinimo

Taip pat konservatoriai nurodo partijos frakcijai Seime inicijuoti pateikti ir artimiausiu metu siekti tobulinti savivaldos kanceliarinių lėšų naudojimo ir atsiskaitymo tvarkos reglamentavimo pokyčius.

Pirmalaikiai Seimo rinkimai gali būti rengiami Seimo nutarimu, priimtu ne mažiau kaip 3/5 visų Seimo narių balsų dauguma.

Seimo nutarime dėl pirmalaikių Seimo rinkimų nurodoma naujo Seimo rinkimų diena. Naujo Seimo rinkimai turi būti surengti ne vėliau kaip per 3 mėnesius nuo sprendimo dėl pirmalaikių rinkimų priėmimo.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją