Apie tai LVŽS lyderis R. Karbauskis, paklausta, kaip vertina penktadienį valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos prezidiumo priimto sprendimo inicijuoti pirmalaikius Seimo rinkimus.

R. Karbauskio vertinimu, konservatoriai žaidžia tam tikrą žaidimą, žinoti, kad tokiai iniciatyvai nebus pritarta parlamente.

„Jie mus visus kvailiais laiko. Prezidentas gali neeilinius Seimo rinkimus paskelbti, jei Seimas išreiškia nepasitikėjimą Vyriausybe. Tai yra tas kelias, kuriuo reikia eiti. Jie tiesiog vaidina, kad jie tą nori padaryti, bet Seimas gali nepritarti, tada jie sakys, kad galbūt jų pačių kolegos nebalsavo dėl sprendimų rengti pirmalaikius rinkimus. Čia nereikia žaisti“, – Eltai komentavo LVŽS lyderis.

Jis kartojo, kad pirmalaikiai Seimo rinkimai galėtų būti surengti kitu būdu, tai yra išreiškus nepasitikėjimą Vyriausybe.

„Jeigu jūs iš tikrųjų norite neeilinių rinkimų, tai tokiu atveju nesimaivykite, o padaryti veiksmus, kurie užtikrina, kad prezidentas paskelbtų rinkimus. O tai dabar yra juokinga viso to klausyti“, – į konservatorius kreipėsi „valstiečių“ lyderis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)