Konservatorių frakcijos narys Linas Slušnys sako, kad prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimai melagingo parlamentaro Andriaus Palionio liudijimo Seimo tyrimo komisijai. Teisėsaugos akiratyje Mišriai Seimo narių grupei priklausantis parlamentaras atsidūrė dėl galimai melagingų parodymų Petro Gražulio apkaltos komisijai. Šiai komisijai vadovaujantis L. Slušnys sako, kad toks precedentas daro gėdą visam Seimui.

„Esmė, kad kreipimasis į prokuratūrą nebuvo feikinis, jie pradeda tyrimą. Kita vertus, liūdna, nes nepaisant, kad tai opozicija, garbės Seimui ši situacija nedaro. Kai žmogus pasirašo, kad jis žino, jog už melagingus parodymus gali būti baudžiamas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį ir jis vis tiek tai daro...“ – Eltai sakė L. Slušnys.

„Jis žinojo, kad jis meluoja ir jis galėjo drąsiai pasakyti pats ir atsiimti parodymus“, – pridūrė konservatorių frakcijai priklausantis parlamentaras.

Specialioji tyrimo komisija dėl apkaltos P. Gražuliui praėjusią savaitę priėmė sprendimą kreiptis į prokuratūrą dėl galimai A. Paliono duotų melagingų parodymų, aiškinantis Petro Gražulio balsavimo už kitą narį aplinkybes.

Apkaltos iniciatyvos P. Gražulis sulaukė po to, kai pernai rugsėjo 15 d. Seimo posėdžio metu balsuodamas už parlamentarą Liną Jonauską, politikas „savo sąmoningais veiksmais pažeidė Seimo statutą, Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintą sąžiningumo principą bei galimai šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir (ar) sulaužė Seimo nario priesaiką“. Pažeidimą konstatavo Seimo etikos sargai.

Visgi specialiojoje komisijoje liudijęs A. Palionis tikino matęs, kad P. Gražulis už L. Jonauską nebalsavo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją