„Landsbergis prisipažino, kad jis neskaidriai naudojo Europos Parlamento lėšas. Tai kol kas yra antrame plane ir apie tai niekas nešneka. Bet dėl to jis prisipažino, kad jam irgi yra nepakeliami politinės kultūros standartai“, – Eltai teigė R. Karbauskis.

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis penktadienį surengė spaudos konferenciją, kurioje pranešė, kad dėl kilusio kanceliarinių išmokų įsisavinimo skandalo jo vedama partija spręs ar nereikėtų Vyriausybės pasitraukimo bei išankstinių Seimo rinkimų.

Konservatorių lyderis taip pat užsiminė, kad ir pats, būdamas Europos Parlamento nariu, nekaupė panaudotas lėšas pagrindžiančių čekių.

„Noriu pripažinti, kad kol neprasidėjo tyrimai ir kažkas nepradėjo ko nors aiškintis – būdamas Europos Parlamento nariu aš taip pat gavau reprezentacines lėšas ir čekių neturiu. Nekaupiau jų, nebuvo tokio reikalavimo. Buvau nuo 2014 metų iki 2016 metų, vėliau mandato atsisakiau“, – penktadienį žurnalistams sakė G. Landsbergis. Politikas pažymėjo, kad Europos Parlamentas kaupti išlaidas pagrindžiančių čekių nereikalavo.

R. Karbauskis tokį G. Landsbergio pasisakymą supranta kaip aiškų atsistojimą į sąrašą ministrų, kuriems keliami reikalavimai trauktis iš Vyriausybės.

„Jis save pastatė šalia Šiugždinienės ir jis taip pat turėtų būti sąraše šalia kitų ministrų“ – teigė „valstietis“.

„Šiais pareiškimais jis savo žodžius pasakytus 2020 m. nuleido į klozetą. Nebeliko pažadų dėl politinės kultūros. Buvo toks pažadas ir jis dabar yra klozete“, –apibendrino R. Karbauskis.

Kaip ELTA anksčiau skelbė, prieš savaitę visuomenininkas Andrius Tapinas paskelbė, kad švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, dirbdama Kauno savivaldybėje, galimai piktnaudžiavo tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis ir įsisavino beveik 14 tūkst. eurų.

Ministrė savo išlaidų pagrįsti čekiais negalėjo, tačiau paviešino Kauno savivaldybei pateiktas ataskaitas. Tai neišsklaidė abejonių nei opozicijai, nei daliai valdančiosios koalicijos atstovų.

Nors premjerė I. Šimonytė kartojo pasitikinti J. Šiugždiniene, ketvirtadienį ministrė paskelbė Vyriausybės vadovei įteikusi atsistatydinimo pareiškimą.

Kaip numato įstatymas, premjerė dėl sprendimo, ar patenkinti ministro prašymą jį atstatydinti, turėtų apsispręsti per penkias darbo dienas.

Kauno miesto savivaldybės taryboje dirbę ministrai Gintarė Skaistė ir Simonas Kairys pripažįsta taip pat negalintys pagrįsti visų deklaruotų išlaidų čekiais.

Dalis opozicijos dėl kilusio skandalo svarsto poreikį organizuoti nepasitikėjimo procedūrą Vyriausybei.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)