Žinia, išmokų skandalas kilo po to, kai žurnalistas ir visuomenininkas Andrius Tapinas pradėjo viešinti, kaip savivaldybių politikai naudoja išmokas, jiems skirtas padengti su tarybos nario veikla susijusias išlaidas. Ar politikams pavyks nusiplauti neskaidrumo dėmę, ar po šio skandalo bus permainų, kad mokesčių mokėtojų pinigai nebebūtų taškomi?

„Jau kelinta diena gilinuosi, skaitau politikų ir kitų žmonių pasisakymus ir paskutiniu metu politikų gynyba, kuri tapo desperatiška, ir netgi kaltinamoji tų, kurie kritikuoja, atžvilgiu, yra tai, kas kasa giliausią duobę. Ne Tapinas iškasė šitą duobę, ne Tapinas, Urbonaitė, Perednis sukūrė įstatymus. Jūs atėjote dirbti pagal teisinį reglamentavimą, ir jei matėte, kas jis ydingas, noriu paklausti, kas iš jūsų ėmėtės nors kokių veiksmų. 

Niekas iš kritikų nesako, kad nereikia tarybų nariams mokėti atlyginimų, mes kalbame tik apie sąžiningumą. Kaip paaiškinti tai, ką cituoja Tapinas, jog yra atkreiptinas dėmesys, kad automobiliai, nors ir skirtingi, bet remonto jiems prireikdavo tuo pačiu metu ir paskutinėmis ketvirčio dienomis. Kaip tai paaiškinti? Aš kalbu apie absurdo lygį, į kurį nuėjome. Ir dabar kalti visi, išskyrus pačius politikus. Palaukite, jūs ir esate išrinkti tam, kad priiminėtumėte sprendimus, kad taisytumėte klaidas ir spręstumėte problemas. Ir ta pati ministrė Šiugždinienė – ar ji ką nors padarė būdama miesto tarybos nare, būdama Seimo nare. Nematau nė vieno žingsnio. Pagrindinis argumentas, kad būdama tarybos nare siūlė čekiukus, bet jų nepriėmė“, – kalbėjo Mykolo Romerio universiteto (MRU) lektorė, politologė Rima Urbonaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)