„Su visa pagarba, ministre, bet ta situacija, kuri yra, aišku, projektas labai svarbus, bet jūsų irgi, kaip ministrės, turi būti pavyzdingas elgesys, nekelti jokių abejonių. Tai turbūt reikėtų pasitarti jums su dabar jau buvusiu kolega Mačiuliu“, – Seimo posėdyje teigė Kęstutis Mažeika, omeny turėdamas prezidento patarėją Povilą Mačiulį, ketvirtadienį pasitraukusį iš pareigų dėl to, kad taip pat yra dirbęs Kauno miesto savivaldybės taryboje ir neturi dokumentų, pagrindžiančių kanceliarines išlaidas.

„Tai todėl frakcijos vardu prašome pertraukos ir priimkit sprendimus arba pateikit tas ataskaitas, nes turbūt ar jūs laiko neturite ar ko, tai prašome pertraukos frakcijos vardu šitam klausimui“, – pridūrė jis.

Į tribūną projekto pristatyti atėjusi ministrė J. Šiugždinienė nesuprato, kuo galimas neskaidrus lėšų įsisavinimas jai būnant Kauno miesto tarybos nare yra susijęs su Seimo narės teise pateikti įstatymo pakeitimus.

„Nelabai suprantu, kuo tai susiję su mano, kaip Seimo narės teise pateikti įstatymo pakeitimus. Tai niekaip nesusiję“, – teigė J. Šiugždinienė.

Seimo nariai nusprendė padaryti pertrauką iki kito posėdžio.

J. Šiugždinienė turėjo pristatyti Švietimo įstatymo pakeitimų projektą, kuriuo siekiama sugriežtinti moksleivių praleistų pamokų pateisinimo tvarką bei įkurti viešąją įstaigą „Mokausi Lietuvoje“, kuri centralizuotai vykdytų priėmimą į mokyklas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)