„Kol iš premjerės ir visų skaidriųjų konservatorių yra tik spengianti tyla, šiandien išsiunčiau pareiškimus: STT, prašydamas pradėti ikiteisminį tyrimą dėl Šiugždinienės, išsireikalauti visų Kauno tarybos narių ataskaitas ir pradėti ikiteisminį tyrimą, VMI, prašydamas įvertinti ir pradėti tyrimą, ar Šiugždinienės ir kitų Kauno tarybos narių gautose pajamose ir pateiktose ataskaitose nėra mokestinių pažeidimų“, – savo feisbuko paskyroje rašo A. Tapinas.

Visuomenininkas ketina paskutinį kartą kreiptis ir į Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) vadovybę su prašymu pateikti Jonavos rajono tarybos narių čekius.

„Šiandien dar išsiųsiu laišką visiems LSDP vadovams paaiškindamas situaciją, kodėl atsidūrėme ties teisminio ieškinio Jonavos savivaldybei ir jos merui riba ir paskutinį kartą prašydamas Mindaugas Sinkevičius pateikti slepiamus savo ir kitų Jonavos tarybos narių čekius ir sąskaitas“, – informavo jis.

Į skandalą dėl tarybos nario veiklai skirtų lėšų įsivėlusi ministrė J. Šiugždinienė antradienio vakarą paviešino kanceliarinių išlaidų ataskaitas. Politikė tikina tokiu būdu siekianti išsklaidyti kilusias abejones dėl jos skaidrumo standartų bei „judėti pirmyn“, mat, pažymi ji, jaučiasi „visiškai rami prieš savo sąžinę“.

ELTA primena, kad abejonės, ar J. Šiugždinienė skaidriai naudojosi savivaldybės tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis, kilo po to, kai praėjusios savaitės ketvirtadienį visuomenininkas A. Tapinas paskelbė, kad politikė prieš pradėdama darbą ministerijoje galimai neskaidriai įsisavino beveik 14 tūkst. eurų.

Prezidentūra sako, kad sprendimas dėl ministrės likimo poste – premjerės Ingridos Šimonytės rankose. Pasak valstybės vadovo Gitano Nausėdos patarėjo Tomo Beržinsko, prezidentas, esant poreikiui, šį klausimą asmeniškai aptars su Vyriausybės lydere.

Tuo metu Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) partijos vadovybė tvirtina, kad pasitikėjimas J. Šiugždiniene nėra susvyravęs. Pasak konservatorių Prezidiumo, ministrė, eidama Kauno miesto savivaldybės tarybos narės pareigas, už kanceliarines lėšas atsiskaitinėjo savivaldybėje nustatyta tvarka. Todėl, TS–LKD vertinimu, ji nepadarė jokių nusižengimų.

Tęsiantis A. Tapino tyrimams, Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai šią savaitę pradėjo tyrimą dėl Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių tarybų nariams skirtų išmokų teisėtumo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)