„Kolegų iš opozicijos retorika yra, man atrodo, labai suprantama, nes turbūt toks yra opozicijos darbas. Bet vis dėlto šiuo atveju dėl Vidaus vandenų įmonės vadovo, tai ministras man pateikė išsamią informaciją apie tą vadinamą jo darbą kitose pareigose“, – antradienį LRT radijui teigė I. Šimonytė.

„Būtų buvę geriau, jeigu jis tų pareigų neužimtų, bet paaiškinimai, kurie buvo pateikti, tikrai mane įtikina, aš nematau ten kažkokio interesų konflikto“ , – akcentavo premjerė.

Kaip anksčiau skelbė LRT radijas, VVKD direktoriaus Vladimiro Vinokurovo įkurta įmonė „Legatum vini“ pardavė džiovintų vaisių kitai Susisiekimo ministerijai pavaldžiai akcinei bendrovei „Kelių priežiūra“. Teigiama, kad ši bendrovė pardavė džiovintų vaisių už beveik 60 tūkst. eurų.

Į šią situaciją sureagavo ir Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), pabrėždami, kad „susisiekimo sektorius skęsta skandaluose“. Socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė įsitikinusi, kad VVKD vadovo elgesį turėtų įvertinti ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija. Socialdemokratai, vertindami pasirodžiusią informaciją, akcentuoja, kad „susisiekimo sektorius skęsta skandaluose“.