Kaip ELTA skelbė anksčiau, Lietuvos apeliacinis teismas praėjusią savaitę pripažino Kupiškio rajono savivaldybės merą D. Bardauską kaltu dėl korupcinių veikų, skyrė jam 24,8 tūkst. eurų baudą ir uždraudė 4 metus dirbti vadovaujamą darbą valstybiniame, viešajame ir privačiame sektoriuose. Tai reiškia, kad politikas nebegali būti savivaldybės meru – VRK privalo vykdyti teismo sprendimą ir panaikinti jo mandatą.

Pats D. Bardauskas po teismo sprendimo tikino atsisakysiąs mero posto pats. Visgi, kaip Eltai nurodė VRK atstovė Indrė Ramanavičienė, pirmadienio duomenimis, D. Bardauskas pats į komisiją nesikreipė.

„Vyriausioji rinkimų komisija iš p. Dainiaus Bardausko oficialaus kreipimosi ar prašymo panaikinti jo kaip Kupiškio mero mandato nėra gavusi“, – Eltai raštu atsiųstame komentare sakė I. Ramanavičienė.

Teismui pripažinus anksčiau išteisintą Kupiškio merą kaltu, savivaldybėje bus rengiami nauji rinkimai. Perbalsavimas turėtų būti surengtas ne vėliau kaip per pusę metų nuo D. Bardausko mandato panaikinimo.

Dainius Bardauskas

ELTA primena, kad pernai Panevėžio apygardos teismas (pirmos instancijos) Kupiškio rajono savivaldybės merą D. Bardauską ir savivaldybės Kultūros centro direktorę Jolitą Janušonienę korupcijos byloje buvo išteisinęs. Tačiau apeliacinis teismas konstatavo, kad D. Bardauskas yra kaltas dėl kyšininkavimo, prekybos poveikiu, kurstymo suklastoti dokumentą.

D. Bardauskas Kupiškio rajono savivaldybei vadovauja trečią kadenciją (nuo 2015 m.), šiemet politikas mero rinkimus laimėjo kaip Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatas, tačiau šiuo metu jis narystę partijoje yra suspendavęs.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją