Pasak Konkurencijos tarybos, 2022 m. rugpjūtį ji priėmė nutarimą, kuriuo neleido Latvijos bendrovei „Dobeles dzirnavnieks“ įsigyti Lietuvos įmonės „Baltic Mill“, valdančios miltų ir kitų produktų gamintoją „Malsena plius“.

Išanalizavusi gautus duomenis, institucija nustatė, kad bendrovės „Dobeles dzirnavnieks“ ir „Baltic Mill“ yra artimos ir svarbios konkurentės kasdienio vartojimo prekių rinkose, kurios jau ir taip yra koncentruotos, o šių įmonių tarpusavio konkurencija yra reikšminga, praneša Konkurencijos taryba.

„Dobeles dzirnavnieks“ su skundu kreipėsi į VAAT, prašydama panaikinti nutarimą ir įpareigoti Konkurencijos tarybą iš naujo nagrinėti atnaujintą pranešimą apie koncentraciją, skelbiama pranešime.

Teismas bendrovės skundą atmetė ir konstatavo, kad Konkurencijos taryba tinkamai įvykdė pranešimo apie koncentraciją nagrinėjimo procedūras, atliko surinktų duomenų analizę ir nustatė, jog įgyvendinus minėtą sandorį būtų sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis arba itin apribota konkurencija atitinkamose rinkose Lietuvoje, todėl pagrįstai atsisakė duoti leidimą koncentracijai, informuojama pranešime žiniasklaidai.