Kaip nurodo ministerija, šiuo metu Šeimos kortelės programoje dalyvauja apie 290 partnerių. Prekes ar paslaugas su šios kortelės naudomis galima įsigyti maždaug 2,3 tūkstančiuose vietų, plečiasi internetu veikiančių įmonių iniciatyvos. Vyksta bendradarbiavimas ir su užsienio partneriais iš Baltijos šalių. Ypač reikšmingai prasiplėtė partnerių ratas Latvijoje – šiuo metu jų yra daugiau kaip pusė šimto, naudas su lietuviška Šeimos kortele galima gauti daugiau nei 100 vietų Latvijos teritorijoje.

„Šeimos kortelė prisideda prie gausių ar vaikus su negalia auginančių šeimų gerovės kūrimo. Kviečiu šeimas aktyviai pasinaudoti šiuo veiksmingu įrankiu. Dėkoju visiems Šeimos kortelės partneriams už geranoriškumą ir bendrystę remiant Lietuvos šeimas. Kviečiu prie šios, jau trejus metus veikiančios iniciatyvos, prisijungti ir kitas organizacijas, verslo atstovus bei savivaldybes“, – sako Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Didžiųjų Lietuvos miestų ir Neringos bei Pagėgių savivaldybėse Šeimos kortelę turi apie 90 proc. šeimų, net 52 savivaldybėse – ne mažiau, nei kas antra šeima.

Mažiausias procentas Šeimos kortelę įsigijusių šeimų yra Pakruojo r. savivaldybėje – 36 proc. šeimų, Kelmės r. – 38 proc. šeimų, Biržų r. – 44 proc., Lazdijų r. – 47 proc. šeimų. Yra tik 8 savivaldybės, kuriose Šeimos kortele naudotis panorėjo mažiau nei kas antra šeima, pažymima pranešime.

Gauti Šeimos kortelę gali šeima, kurioje auga 3 ir daugiau vaikų, įvaikių ar nuolatinai globojamų iki 18 metų amžiaus.

Į gausios šeimos gretas patenka ir pilnamečiai vaikai iki 24 metų, jei jie neturi savo vaikų ir mokosi bendrojo ugdymo mokykloje, profesinėje mokykloje pagal formaliojo ugdymo programą pirmajai kvalifikacijai įgyti ar studijuoja aukštojoje mokykloje pagal nuolatinės studijų formos programą, nurodoma pranešime.

Gausios šeimos nariu pilnametis vaikas išlieka pabaigęs bendrojo ugdymo mokyklą iki tų metų rugsėjo, kai tradiciškai prasideda studijos universitetuose ar profesinėse mokyklose.

Gausioje šeimoje gali būti abu ar vienas iš tėvų. Jei pora išsiskiria, gausios šeimos statusas lieka tam iš tėvų, su kuriuo teismo sprendimu lieka gyventi 3 ir daugiau vaikų. Kortelę gauti gali ir šeima, kurioje auga vaikai iš ankstesnių santykių, kai šeimoje iš viso yra 3 ar daugiau vaikų, nepriklausomai nuo to, kurioje šeimoje vaikai gimė.

Neįgalųjį slauganti, prižiūrinti šeima – šeima, kurioje kartu su tėvais gyvena vaikas, kuriam nustatytas neįgalumo lygis arba darbingo amžiaus nesusituokęs asmuo, kuriam nustatytas specialusis nuolatinės priežiūros (pagalbos) ar specialusis nuolatinės slaugos poreikis, pažymi ministerija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją