„Kadangi darbo suaugusiems niekas neatšaukė, o mokslo metai baigiasi, virš dviejų mėnesių vaikai ir jaunimas liks namie be veiklos. Siekiant užimti vaikus vasaros metu, Savivaldybė finansuoja vasaros stovyklas, kurios, ypač dieninės, puiki išeitis pradinukų tėvams“, – naudotis vasaros stovyklomis tėvelius kviečia Vilniaus vicemerė Donalda Meiželytė.

Savivaldybė nurodo, kad šią vasarą vaikų vasaros poilsio programų įgyvendinimui iš pradžių buvo numatyta 500 tūkst. eurų, tačiau visa neformalaus vaikų švietimo teikėjų programų įgyvendinimui prašoma suma sudarė 931 369 Eur. Siekiant, kad kuo daugiau vaikų pramogautų įdomiose, netradicinėse, originaliose stovyklose ir jos būtų nemokamai ar už priimtiną kainą būtų prieinama daugeliui tėvelių, Savivaldybė skyrė papildomą finansavimą. Planuojama, kad jis 221 stovykloje leis užimti 15 947 vaikus, iš jų – 2 727 iš jautrios socialinės situacijos, 1 187 – dėl įgimtų ir įgytų sutrikimų turinčius specialiųjų ugdymosi poreikių, 969 – ukrainiečių vaikus.

Programų teikėjams numatytas įpareigojimas užtikrinti, kad vienos dienos Savivaldybės finansuojamos stovyklos kaina tėvams nebūtų didesnė kaip 40 Eur, prioritetas teikiamas toms programoms, kurių kaina tėvams yra mažesnė. Vienoje stovyklos pamainoje turės dalyvauti ne mažiau kaip 15 vaikų. Vaikai turi būti užimti ne mažiau kaip 4 valandas per dieną be pertraukų. Vienos stovyklos pamainos trukmė – 5–18 kalendorinių dienų. Didžioji dalis stovyklų skirtos 7–14 metų vaikams, pažymima pranešime.

Iš viso numatyta finansuoti 221 vaikų vasaros poilsio programą – 139 dieninės stovyklos, 10 mobilios stovyklos (su nakvyne, stovyklaujama keliaujant) ir 72 stacionarios stovyklos (su laikinu apgyvendinimu).

Vaikai poilsiaus 94 bendro profilio stovyklose, 55 sporto stovyklose, 3 turistinėse stovyklose, 21 meninėje stovykloje, 6 mokslinėse stovyklose, 3 kalbų stovyklose, 36 kito profilio stovyklose.

Praėjusiais metais vaikų vasaros poilsio programų įgyvendinimui skirta 630 tūkst. eurų, o vasaros stovyklose sudalyvavo 11 960 jaunųjų vilniečių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)