„Vanduo – superinis, pasakiškas jausmas atsigaivinti. Išlipi iš vandens ir jauti, kad gyveni“, – Delfi sakė iš jūros išbridę palangiškis Ramūnas ir iš Šveicarijos trumpam į Lietuvą grįžęs Arnas.

Jų teigimu, nors ir vandens temperatūra siekia apie 10 laipsnių, tačiau kojų negelia.

„Mes užsigrūdinę. Matot, aplink maudosi ir daugiau žmonių, tad reiškia, jog Palangoje pilnu tempu atidarytas maudymosi sezonas“, – šyptelėjo mūsų kalbinti vyrukai.

Palangos pliaže jau darbuojasi ir vasaros paplūdimio sezono pradžios pranašai – čeburėkų prekeiviai.

„Karšti čeburėkai, kepta duona!“, – tokiais šūksniais aplink gausiai paplūdimio smėlį nugulusius poilsiautojus su krepšiu sukinėjasi prekeivis.

Netoliese gulintys poilsiautojai dar bandė šmaikštauti: „O kur šalti gėrimai? Įkaitome nuo saulės ir aplink bikiniais besisukinėjančių bei madas demonstruojančių merginų, reikia atsigaivinti.“

Baltijos jūros pakrantėje galima išvysti ir lakstančių, jūros vandeniu besitaškančių bei smėlio pilis statančių vaikų būrių.

„Vaikučiams Palanga ir jūra asocijuojasi su vasara. Matote kaip iš laimės švyti jų veidai. Laimingi vaikai, laimingi ir tėveliai“, – šyptelėjo ant smėlio sau ramiai besideginanti ir savo vaikučius stebinti vilniečių šeimynėlė Linas ir Monika.

Tuoj pat jie dar šypsodamiesi pridūrė: „Štai dėl tokių smėlio pilių jie mus nuolat ir tempia į pajūrį. Jūros vinių malonumai – atgaiva kūnui ir sielai. Tokių pojūčių Vilniaus šurmūlyje nepatirsi. Nereik nei jokių Turkijų, nei Egiptų. Mums gera Lietuvos pajūryje.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)