„Lietuvos kariuomenės instruktoriai nuo karo pradžios jau apmokė per 1000 ukrainiečių karių, dar bent 1000 apmokysime iki šių metų pabaigos. Karinis rengimas yra labai svarbi mūsų karinės paramos Ukrainai dalis, todėl projektuodami savo paramą ilgesniam laikotarpiui svarstome didinti mokymų tempus, skirti mokymams papildomus savo karius”, – apie tolimesnę paramą kalbėjo Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Vokietijos vadovaujamoje daugianacionalinėje karių mokymo programoje siekiama stiprinti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinius pajėgumus, kad jos galėtų ginti Ukrainos teritorinį vientisumą ir suverenitetą nepažeidžiant tarptautiniu mastu pripažintų jos sienų, taip pat apsaugoti civilius gyventojus, pranešime žiniasklaidai teigia Lietuvos kariuomenė.

„Ukrainiečių mokymas yra mūsų prioritetas, kalbant apie tarptautines užduotis. Ne tik perduodame žinias, kurios neabejoju bus panaudotos mūšyje, bet ir įgauname patirties. Tame tarpe ir bendrų užduočių su mūsų viena svarbiausių sąjungininkių, Vokietija. Ieškosime būdų šią mokymo misijos paramą didinti ir stiprinti, juo labiau, kad kalbame apie ilgalaikę paramą Ukrainai”, – kalbėjo V. Rupšys.

Pasak Lietuvos kariuomenės, kartu su Vokietijos, Belgijos, Slovėnijos ir Norvegijos instruktoriais Lietuvos kariai vykdo ginklų valdymo, šaudybos, medicinos ir inžinerinius mokymus, rengia įvairaus lygmens padalinius, orientuotus į puolimą bei gynybą apgyvendintose ir miškingose teritorijose.

Lietuvos kariuomenės instruktoriai Ukrainos karius moko pagal įvairias dvišales ir tarptautines iniciatyvas, iš viso yra apie 50 skirtingų mokymo programų, skelbiama pranešime.

ELTA primena, kad pirmoji Lietuvos kariuomenės pėstininkų brigados ,,Žemaitija“ instruktorių grupė į mokymo misiją Kovinio rengimo centre Vokietijoje išvyko balandžio 11 d., o misija baigsis gegužės 14 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)