Abejonės dėl galimai supainiotų viešųjų ir privačių interesų kilo po to, kai paaiškėjo, jog į pastarąją poziciją įsidarbinusi A. Belickaitė yra artima „laisviečių“ pirmininkės Aušrinės Armonaitės draugė ir buvusio ekonomikos ir inovacijų viceministro Vinco Jurgučio žmona. Kelti klausimai ir dėl LTG pavaldumo Susiekimo ministerijai, kurią, pagal galuojančius valdančiosios koalicijos partijų susitarimus, kontroliuoja Laisvės partija.

Penktadienį komisija konstatavo, kad atranką į LTG Korporatyvinių reikalų departamento direktorės pareigas laimėjusios specialistės ryšiai niekaip nepaveikė jos įsidarbinimo aplinkybių. Pasak VTEK išvadų, nebuvo nustatyta, kad atrankos procedūrose dalyvavę bendrovės darbuotojai būtų asmeniškai suinteresuoti A. Belickaitės kandidatūra.

„Tarp atrankos laimėtojo ir jos procesuose dalyvavusių asmenų nenustatyta buvus artimo pobūdžio ryšių. Taip pat nesama duomenų apie tai, jog atrankoje dalyvavusių asmenų veiksmai buvo paremti kokiu nors privačiu interesu, susijusiu su atrankos laimėtoju“, – rašoma VTEK pranešime spaudai.

„VTEK pabrėžia, kad nesant duomenų apie faktinius, privataus pobūdžio turtinius ar kitus siejančius ryšius, nagrinėjamos aplinkybės negali būti tapatinamos su veikimu interesų konflikto situacijoje“, – pažymi komisija.

VTEK išvadose taip pat teigiama, kad LTG vykdė darbuotojų atranką keliais lygmenimis, o tai, pasak komisijos, „mažina rizikas kilti interesų konfliktui“. Tad ir šiuo atveju, pabrėžia VTEK, įdarbinimo procedūros „nebuvo koncentruotos vienose rankose“ – atranka vykdyta vadovaujantis skaidraus ir nešališko elgesio kriterijus atitinkančiais standartais.

„Aiškinantis nustatyta, kad atranka nebuvo koncentruota „vienose rankose“. Atrankos procedūra nuo pirminių pokalbių su atrankos dalyviais iki galutinio kandidato pasirinkimo buvo išskaidyta lygmenimis – procedūrose dalyvavo ir bendrovės padalinių darbuotojai, ir aukščiausio lygmens vadovai“, – nurodoma VTEK išplatintame rašte.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)