„Suformuoti pilną brigadą – aišku, tam yra reikalingos papildomos lėšos. Tai, ką mes dabar turime, faktiškai sausumos pajėgų štabas gali vykdyti būtent divizijos lygmens valdymą ir vadovavimą. Čia yra pagrindinė idėja, kad apjungti Lietuvos kariuomenėje turimus pajėgumus, tai yra, Geležinio vilko brigadą, Žemaitijos brigadą ir trečią, rezervinę Aukštaitijos brigadą, apjungti po vienu valdymu, nes tokia hierarchija kariuomenėje yra, kad visi vienetai yra po tam tikru, kaip sakant, aukštesnio štabo pavaldumu. 
Aš manau, kad su tam tikrais kitais komponentais, kurie divizijos lygmeny yra prijungiami, tiek, sakykim, oro gynybos batalionas, kuris iš karinių oro pajėgų būtų perduotas, tiek artilerijos esantys pajėgumai būtų sustiprinti, taip pat reikalinga būtų sustiprinti kažkiek aviacijos pajėgumą su koviniais sraigtasparniais, su transporto sraigtasparniais ir visi tie komponentai susideda papildomi į divizijos lygmenį, ir tai nebūtų tikrai didžiulis iššūkis Lietuvai. Per tam tikrą laikotarpį, aš manau, Lietuva yra pajėgi tai padaryti“, – teigia A. Pocius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)