„Dėl naujai paaiškėjusių aplinkybių, mes patį procesą stabdome. Jokios sutartys nebuvo pasirašytos. Su jokia Baltarusija ar Baltarusijos piliečiais jokių reikalų neturėjau“, – ketvirtadienį Seime vykusio Vyriausybės pusvalandžio metu sakė A. Anušauskas.

Šią savaitę naujienų portalas tv3.lt skelbė, kad Krašto apsaugos ministerija (KAM) šių metų pradžioje paskelbė neviešą pirkimą dėl naujos optinės stebėjimo įrangos, kuri būtų perduodama į frontą Ukrainoje.

Portalo žiniomis, kreiptasi į dvi tarpusavyje susijusias įmones – „Ados-tech“ bei „Ados pro“. Skelbiama, kad pastarosios ir laimėjo dalį ministerijos konkurso.

Visgi, žiniasklaidą pasiekė informacija, kad „Ados-tech“ bei „Ados pro“ galimai bendradarbiauja su Baltarusijos gamintoju „Electroopic“. Įmonių vadovai patvirtino šias žinias, tačiau pažymėjo, kad ryšiai su priešiškos valstybės verslais buvo nutraukti 2020 m.

KAM vadovas nurodė, kad Antrasis operatyvinių tarnybų departamentas darė detalų šių įmonių bei jų prekių patikrinimą dar metų pradžioje. Tačiau, pasak A. Anušausko, įtarimai, kad produkcijoje figūruoja baltarusiška įranga, nepasitvirtino. Visgi, vėliau paaiškėjo, kad įmonėms iškelta teisinė byla.

„Su Baltarusija tie techniniai parametrai arba tos įmonės gaminiai nėra susiję, nes komponentų sąrašo, komponentų sertifikato taip pat buvo paprašyta – buvo pateikti sertifikatai“, – situacijos aplinkybes aiškino jis.

„Tačiau, jau atlikus patikrinimus, praėjus pusantro mėnesio, paaiškėjo, kad įmonei yra iškelta byla kitais pagrindais“, – pridūrė A. Anušauskas.

Visgi, nepaisant sustabdytų pirkimo procesų, ministras pažymėjo, kad parama Ukrainai tęsis. Todėl, pasak politiko, svarstoma pastariesiems termovizorių pirkimams skirtų lėšų neįšaldyti, bet nukreipti jas į kitus Ukrainai skirtų priemonių pirkimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)