Delfi žiniomis, Policijos Smurto ir priekabiavimo darbe komisiją pasiekė dviejų pareigūnų skundai dėl savo vadovų veiksmų. Koks konkrečiai skundų turinys – neatskleidžiama.

Aišku tik tiek, kad komisija pripažino, jog informacija pareigūnų pranešimuose yra pagrįsta. Tai patvirtino ir policijos atstovas Ramūnas Matonis.

„Policijos departamento Smurto ir priekabiavimo darbe atvejų nagrinėjimo komisija, išnagrinėjusi gautą skundą priėmė sprendimą – pripažinti, kad pranešimo informacija yra pagrįsta ir yra nustatyti akivaizdūs galimo smurto ir (ar) priekabiavimo darbe požymiai“, – nurodė R. Matonis.

Komisijos išvadą jau patvirtino Departamento vadovai, įpareigoję Imuniteto valdybą atlikti tarnybinį patikrinimą.

„Jis šiuo metu vyksta“, – informavo R. Matonis.

Komisijos sprendimu, Vilniaus policijos vadovai įpareigoti spręsti klausimą dėl A. Grudinskio bei A. Mucharskienės perkėlimo į kitas pareigas ar kitą tarnybos vietą.

Pasiteiravus sostinės policijos atstovų, ar šį sprendimą planuojama įgyvendinti ir kaip tai bus daroma, gautas lakoniškas atsakymas: „Vilniaus apskr. VPK vadovybė komisijos sprendimą yra gavusi ir jį įgyvendins“.

Delfi siuntė prašymus pakomentuoti situaciją tiek A. Grudinskiui, tiek A. Mucharskienei, bet iš jų atsakymų kol kas nesulaukta. Jei tik juos gausime, papildysime publikaciją jų komentaru.

Gegužės 11 d. išsiuntus laišką komisarui, gautas automatinis atsakymas, kad jis atostogauja iki birželio 23-iosios.

Delfi žiniomis, pastaraisiais metais ne vienas pareigūnas perėjo iš Šalčininkų policijos į kitus komisariatus, vienas iš esminių tokio sprendimo argumentų buvo ir nepriimtinas viršininko vadovavimo stilius.

Vadovai Šalčininkų komisariate esą ne tik nepagarbiai bendrauja su neįtikusiais pavaldiniais, tačiau ir baudžia juos įvairiausiais būdais, pavyzdžiui, nesutikdami išleisti atostogauti arba be argumentų sumažindami atlyginimų koeficientus.

Problemų ir daugiau

Pastaruoju metu A. Grudinskis sulaukė ir kelių nemalonių teismų sprendimų. Tarp šalčininkiečių komisaras yra pagarsėjęs kaip pats dažnai gaudantis KET pažeidėjus, bet ne visada tą darantis pagrįstai.

Pavyzdžiui, komisaras vieną vairuotoją buvo apkaltinęs kirtus ištisinę liniją, už tai jis ne tik gavo 180 eurų baudą, bet ir neteko teisės vairuoti 3 mėnesiams. Bet praėjusių metų pabaigoje Vilniaus apygardos teismas panaikino baudą, pastebėjęs, kad vairuotojas nubaustas remiantis vieninteliu įrodymu – komisaro žodžiu, o to daryti negalima, – visos abejonės turi būti aiškinamos baudžiamo asmens naudai.

Dar vieno nepalankaus sprendimo A. Grudinskis sulaukė Aukščiausiajame Teisme. Čia jis ginčijo jam pačiam skirtą baudą už ištisinės linijos kirtimą.

Situacija buvo nufilmuota, o vaizdo įrašas nusiųstas į Šalčininkų komisariatą. Tačiau tyrimą atlikęs A. Grudinskio pavaldinys savo viršininko manevre neįžvelgė akivaizdaus pažeidimo, o bauda paskirta tik kilus skandalui viešumoje.

Pats A. Grudinskis dar bandė ginčyti baudos pagrįstuma visų instancijų teismuose, tačiau savo tiesos jam įrodyti nepavyko.

Komisariatą krečia piktnaudžiavimo skandalas

Beje, A. Grudinskio vadovaujamą Šalčininkų komisariatą šiuo metu krečia korupcijos skandalas.

„Delfi“ jau anksčiau skelbė, kad Policijos departamento Imuniteto valdyboje nuo 2022 m. liepos mėnesio atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl vagysčių (BK 178 str. 1 d.) ir piktnaudžiavimo (BK 228 str. 2 d.). Įtarimai iš viso pareikšti 8 pareigūnams.

Kaip anksčiau yra pasakojęs vienas su šio komisariato pareigūnais susidūręs vyras, po policijos kratos jo tėvo namuose pasigesta 1,5 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)