Kaip paskelbė Apeliacinis teismas, D. Bardauskas pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo, prekybos poveikiu, kurstymo suklastoti dokumentą.

Politikas Eltai teigė, kad jei teismas neleis eiti mero pareigų, jis postą yra nusiteikęs palikti.

„Tada neisiu (mero pareigų – ELTA), reiškia, susirinksiu daiktus ir išeisiu“, – Eltai sakė konservatorių į Kupiškio rajono merus savivaldybės rinkimuose keltas D. Bardauskas.

Pernai Panevėžio apygardos teismas (pirmos instancijos) Kupiškio rajono savivaldybės merą D. Bardauksą ir savivaldybės Kultūros centro direktorę Jolitą Janušonienę korupcijos byloje buvo išteisinęs.

Kaip anksčiau skelbė ikiteisminį tyrimą byloje atlikusi Specialiųjų tyrimų tarnyba, surinkti duomenys rodo, kad Kupiškio rajono savivaldybės meras D. Bardauskas ir savivaldybės kultūros centro vadovė J. Janušonienė galėjo reikalauti ir paimti kyšius iš kelių bendrovių už išskirtines prekybos sąlygas 2017, 2018 ir 2019 metais prie Kupiškio marių vykusių festivalių „Stichijos“ metu. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, už išskirtines prekybos sąlygas festivalių metu iš kelių bendrovių atstovų minėti asmenys galimai pareikalavo ir paėmė kyšius. Manoma, kad pareikalautų ir susitartų priimti kyšių suma siekė 20 tūkst. eurų.

D. Bardauskas Kupiškio rajono savivaldybei vadovauja trečią kadenciją (nuo 2015 m.), šiemet politikas mero rinkimus laimėjo kaip Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatas, tačiau šiuo metu jis narystę partijoje yra suspendavęs.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją