Skelbiama, kad gegužės 11 d. ministras susitiks su Švedijos ministru pirmininku Ulfu Kristerssonu, su kuriuo aptars regioninio saugumo, pasirengimo NATO viršūnių susitikimui Vilniuje, paramos Ukrainai, sankcijų, ES darbotvarkės ir dvišalio bendradarbiavimo klausimus.

Lietuvos diplomatijos vadovas taip pat dalyvaus JAV analitinio centro „Atlantic Council“ kartu su Lietuvos, Vokietijos ir Portugalijos ambasadomis Švedijoje organizuojamoje konferencijoje „Road to Vilnius“, kurioje bus diskutuojama apie NATO viršūnių susitikimo Vilniuje tikslus ir galimus rezultatus.

Penktadienį numatomas neformalus ES užsienio reikalų ministrų susitikimas, kuriame bus aptariami tolesni ES veiksmai tęsiant paramą Ukrainai bei ES ir Kinijos santykiai, o šeštadienį antrajame ES ir Indijos–Ramiojo vandenynų regiono užsienio reikalų ministrų forume vyks diskusija apie tvarų ekonominį augimą ir ekonominio atsparumo stiprinimą.

Susitikimo paraštėse vyks neformalus ES ir Indijos bei Ramiojo vandenynų regiono valstybių užsienio reikalų ministrų susitikimas su Ukrainos užsienio reikalų ministru D. Kuleba. Taip pat numatyti Lietuvos diplomatijos vadovo susitikimai su Indijos, Indonezijos ir Singapūro užsienio reikalų ministrais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją